Erhverv

Seks danske iværksætterfirmaer, du skal holde øje med

Lidt over en håndfuld danske startups er kommet på liste sammensat af venture-kapitalister.

Seks danske startups er med på listen over de hotteste nye selskaber i Norden. Her et billede fra en startup-weekend på VIA’s campus i Aarhus. Foto: Anita Graversen. Anita Graversen.

Seks mindre danske virksomheder spås en stor fremtid af risikovillige investorer. De er med på en liste over 31 af de ”hotteste” startups i Norden.

Det er Businessinsider Nordic, der har bedt et dusin venture-kapitalister og tech-insidere om at udpege de selskaber i Norden, de mener har det største potentiale for fremtiden.

For at komme i betragtning skal selskaberne være oprettet inden for de seneste fem år. De er aktive inden for et bredt felt af områder fra health care, klima, social inklusion til uddannelse.

Fra Danmark er det selskaberne Corti, Lix Technologies, Peakon, Peergrade, Pleo og Uizard.

  • Corti har hovedkvarter i København og har udviklet AI-teknologi, der kan være med til at opdage symptomer på hjertestop hurtigere og mere nøjagtigt, når patienter ringer 112.
  • Lix Technologies beskrives som en Netflix-agtig platform inden for uddannelseslitteratur og har hovedkvarter i Aarhus.
  • Peakon leverer en app, der kan analysere ansattes feedback og give information om alt fra fastholdelse af arbejdskraft til deres effektivitet. Hovedsædet er i København og London.
  • Peergrade leverer en uddannelsesplatform, hvor studerende kan få videredistribueret deres opgaver til andre studerende og bede om feedback og bedømmelse. Har til huse i København.
  • Pleo har udviklet et økonomistyresystem rettet mod ansatte ved hjælp af et ”smart” kreditkort og en platform, der automatisk rapporterer om de udgifter, firmaet har. Bor i København og London.
  • Uizard har udviklet et AI-system, hvor man eksempelvis kan tage et screenshot og omskrive det til en kode.
BRANCHENYT
Læs også