Erhverv

Dansk smartphone-konkurs koster Silvan-rigmand millioner

Det konkursramte danske smartphonefirma Lumigon blev en dyr affære for en række erhvervsmænd.

Den 70-årige Steen Weirsøe var i mange år topchef i DT Group, som bl.a. ejede Silvan. Arkivfoto.

Den tidligere topchef i byggevarekoncernen DT Group, Steen Weirsøe, har tabt millioner på sin investering i det danske smartphone-firma Lumigon.

Det skriver Børsen.

Steen Weirsøe kom ud af 2017 med et underskud på 22 mio. kr. efter en årrække med pæne milliongevinster. Det viser et nyt regnskab fra hans investeringsselskab, Weirsøe-Invest.

Underskuddet kom samme år, som Lumigon blev begæret konkurs. Den 70-årige Steen Weirsøe var investor i Lumigon, men vil ikke udtale sig om årsagen til milliontabet.

»Jamen, det er en enkelt investering, der er blevet afskrevet,« siger Steen Weirsøe til Børsen.

Steen Weirsøe var i mange år topchef i DT Group, som bl.a. ejede Silvan. Han indkasserede ifølge Børsen 229 mio. kr., da kapitalfonden CVC Capital Partners solgte DT Group til Wolseley.

I 2015 skød Steen Weirsøe sammen med bl.a. milliardarvingen Christian Paulsen og medstifter af mobilselskabet CBB Michael Moesgaard penge ind i Lumigon.

Lumigon kort fortalt
  • Lumigon blev stiftet i 2007 af Lars Gravesen - og havde i årene efter en omtumlet tilværelse.
  • Selskabets første telefon blev meget forsinket og til sidst droppet helt. Næste model kom på gaden, men også forsinket med over et år og var derfor teknisk set lidt gammeldags.
  • Lars Gravesen fik i 2015 Michael Moesgaard, der i sin tid tjente en formue på at sælge mobilselskabet CBB, med i ejerkredsen sammen med milliardarvingen Christian Dalhøj Paulsen og Steen Weirsøe.
  • I august 2017 blev Lumigon begæret konkurs.

De havde ambitioner om at bide skeer med smartphoneproducenter som Apple og Samsung - men sådan skulle det ikke gå.

Der kom aldrig overskud i Lumigon, som samlet endte med at tabe 140 mio. kr., inden at ejerne indgav konkursbegæring.

»Vi egenbegærer konkursen, så vi har ingen forsmåede investorer, men de penge til at køre selskabet videre er så store, at vi ikke selv kan komme med dem,« sagde medejer Michael Moesgaard i den forbindelse til ITWatch.

Hvor mange smartphones Lumigon endte med at sælge, har selskabet altid holdt hemmeligt. Lumigons ene telefon, T3, kostede 6.000 kr. for en almindelig model og 11.000 kr. for en specialmodel med guldbelægning.

Særlige modeller med diamanter eller massivt guld var til salg for op mod 400.000 kr.

Trods milliontabet har Steen Weirsøe fortsat en betydelig formue i sit investeringsselskab. Egenkapitalen i selskabet er på 244 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også