Erhverv

Billigere ferie: Hotelpriserne i Spanien dykker

Den genopståede konkurrence fra Tyrkiet og Nordafrika presser priserne i verdens næstmest besøgte land.

Der er stadig trængsel på strandene på Mallorca. Men spanierne er begundt at mærke en stigende konkurrence fra Tyrkiet og Nordafika. Foto: Jens Kalaene/picture-alliance/dpa/AP Images

Den spanske turistindustri har de senere år levet højt på, at turisterne ikke turde tage til Tyrkiet eller Nordafrika.

Men nu er det vendt. Flere af de store spanske hotelkæder melder om prisfald på mellem 10 og 20 pct. på grund af den genopståede konkurrence, skriver Reuters.

I gennemsnit steg hotelpriserne i Spanien med over 21 pct. i årene 2013 til 2017.

På grund af terror, oprør og kupforsøg mistede lande som Tyrkiet, Tunesien og Egypten mange turister, og de tog i stedet i høj grad til Spanien.

I 2017 var Spanien verdens næstmest besøgte land med 82 mio. besøgende. Kun overgået af Frankrig.

De stigende priser i Spanien har især været tydelige på de Baleariske øer som Mallorca og Ibiza. Selv om begge øer i højere grad har satset på velbeslåede turister, besøges øerne stadig af mange på pakkerejser.

Ifølge den spanske hotelgruppe Barcelo har man været nødt til at sænke priserne med op til 15 pct. på sine hoteller i mellemsegmentet på Mallorca. Luksushoteller og luksusresorts har endnu ikke mærket den vigende efterspørgsel.

Det er især niveauet med de tre-stjernede hoteller, der har mærket konkurrencen. Hoteller med mindst samme standard i Tyrkiet er op til 73 pct. billigere end tilsvarende på Mallorca og Ibiza.

På Ibiza har hotellerne været nødt til at skære mellem 10 og 20 pct. i priserne, oplyser Antonio Torres fra organisationen Descubra Ibiza (Opdag Ibiza) til Reuters.

Og flere hotelejere melder om et dårligt salg i august på de Baleariske Øer.

Til gengæld er antallet af turister steget med 40 pct. i Tunesien, viser tal fra første halvår. I Tyrkiet viser officielle tal, at der har været en stigning på 30 pct. i første halvår.

Turiststrømmen til Spanien er også vokset i første halvår, men kun med 1,8 pct. Året før steg den med mere end 10 pct.

Læs også
Top job