Erhverv
0

Kendt investor skyder penge i dansk it-firma

Den danske it-virksomhed Tame har tiltrukket kendt canadisk investor, som skal sikre virksomheden adgang til det amerikanske marked.

I december 2017 var de syv medarbejdere, nu er de 14 og til september bliver de 18 medarbejder hos den danske it-virksomhed Tame. Foto: Tame

Et planlægningsværktøj, der skal sikre eventmagere en kaosfri hverdag uden ophobninger af excelark, neongule stickers og åbne Google Chrome-faner. Sådan et værktøj opfandt it-virksomheden Tame, og nu har den kendte canadiske tech-investor Moe Levin også set fidusen i idéen.

Den nye investor Moe Levin er grundlægger og administrerende direktør for Keynote, som primært investerer i startups og kryptovaluta. Med ham om bord er det ikke kun en samlet investering på 5,5 mio. kr., som Tame sikrer sig. Det danske it-firma håber også, at Moe Levin kan få virksomheden over på den anden side af Atlanten.

»Vi skal for alvor ud over rampen, og det er det, vores nye investor skal hjælpe os med. Han har et kæmpe netværk i USA, og han skal sikre os fodfæste på det amerikanske marked,« siger medstifter og adm. direktør i Tame, Jasenko Hadzic.

It-virksomheden Tame
  • Dansk it-virksomhed stiftet i 2016.
  • Administrerende direktør er Jasenko Hadzic.
  • Står bag et planlægningsværktøj, som eventmagere kan bruge til at samle alle events fra start til slut i et system.
  • Består lige nu af 14 medarbejdere i Danmark.

Tame valgte at lancere sit planlægningsværktøj tilbage i maj, hvor en række kendte it-profiler, herunder Tommy Andersen fra Byfounders, Jacob Wandt fra E-conomic og Anders Pollas fra Podio samlet postede 4,5 mio. kr. i firmaet.

Efter at Moe Levin er trådt ind i Tames investorkreds, opnår virksomheden en samlet investering på 5,5 millioner kroner.

»Vi har produktet, så nu skal vi bruge investeringen på at ekspandere mod USA samt øge salget og markedsindsatserne. Tilbage i december 2017 var vi syv ansatte, nu er vi 14, og til september bliver vi 18, hvor den ene får fast bopæl i New York,« siger Jasenko Hadzic.

Missionen for Tame er, at virksomheden vil hjælpe eventmagere over hele verden med at planlægge events. Indtil videre har man gratis kunnet gøre brug af en prøveversion af planlægningsværktøjet, men i april lancerede it-firmaet en premium-model, så brugerne på længere sigt vil skulle betale for det.

Siden begyndelsen i 2016 har Tame haft et samlet underskud på lidt over 2 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også