Erhverv
0

Mærsk-arvings opfindelse har rejst 6,3 mia. kr.

En række danske investorer er sammen med A.P. Møller Holding klar til at investere milliarder i Afrika.

Kapitalfonden A.P. Møller Capital, hvis idémand er Mærsk-arving Robert Uggla, har rejst i alt 6,3 mia. kr. fra en række danske investorer

A.P. Møller Holding er sammen en række danske investorer klar til at kaste milliarder efter infrastrukturprojekter på det afrikanske kontinent.

Kapitalfonden A.P. Møller Capital, hvis idémand i høj grad er Mærsk-arving Robert Uggla, har rejst i alt 6,3 mia. kr. fra en række danske investorer, heriblandt PFA, Danica Pension, PKA, PensionDanmark, SEB Pension, Lægernes Pension og Lærernes Pension.

Dermed har fonden nået sin målsætning og lukker derfor for yderligere tilsagn, når den om få måneder har afsluttet forhandlinger med de sidste potentielle investorer.

Nu skal pengene ud at arbejde.

»Vi har sammen etableret en base for en unik investeringsforretning. Det er nu vores opgave at forvalte den kapital, så den munder ud i bæredygtige projekter, der kan bidrage til jobskabelse og forbedre levestandarden i Afrika,« udtaler Kim Fejfer, direktør og ledende partner i A.P. Møller Capital, i en pressemeddelelse.

A.P. Møller Holdings Afrika-fond blev etableret for et år siden. Da stod Robert Uggla, barnebarn efter Mærsk Mc-Kinney Møller, på talerstolen til Dansk Industris årlige topmøde og talte om, hvordan udviklingen i Afrika bekymrede ham. Flere deltagere roste efterfølgende hans tale.

A.P. Møller Holdings nye kapitalfond skal være med til at ændre Afrikas situation. Den skal bidrage til »bæredygtig økonomisk vækst og velstand,« samtidig med at den giver et attraktivt afkast til investorerne.

Fonden har en forventet levetid på 10 år.

»Vi går nu ind i investeringsfasen, og hele teamet kan fokusere på at modne de projekt- og opkøbsmuligheder, vi har udviklet i Afrika gennem det seneste år,« udtaler Kim Fejfer.

A.P. Møller Capital er et datterselskab til A.P. Møller Holding og blev stiftet sammen med PKA, PensionDanmark og Lægernes Pension.

BRANCHENYT
Læs også