Erhverv

1,8 mio. danskere brugte sundhedsportal - nu skal den lukke

Knap en halv mio. danskere skal finde en ny måde at booke tider og kommunikere med lægen på. Det sker, efter at sundhedsportalen Cure4You er begæret konkurs.

En national sundhedsapp skal fremover erstatte sundhedsportalen Cure4You, der er under konkurs. Foto: Niels Hougaard (Personerne på billedet er ikke nødvendigvis tilknyttet Cure4You)

»Det er i øjeblikket ikke muligt at bestille tid, få svar på eventuelle prøver eller forny recepter via Cure4You.«

Den besked kan i disse dage møde op mod 450.000 danskere på deres læges hjemmeside.

Sundhedsportalen Cure4You, der leverer digitale kommunikationsløsninger for flere praktiserende læger, er nemlig taget under konkursbehandling.

Torsten og Monica Bolbjerg, der står bag Cure4You, har selv taget beslutningen om at begære selskabet konkurs, fortæller de til Finans.

»Vi har arbejdet på virksomheden længe, og vi er rigtig kede af, at vi nu må lukke den,« siger Torsten Bolbjerg.

Ifølge Torsten Bolbjerg har det været afgørende for konkursen, at det ikke har været muligt for virksomheden at byde ind på en ny national sundhedsapp, som Sundhedsministeriet og Praktiserende Lægers Organisation (PLO) samarbejder om.

Den nationale sundhedsapp kaldes »Lægen i lommen« og skal gøre det lettere for danskerne at komme i kontakt med lægen.

»Vi er rigtig ærgerlige over, at vi ikke fik muligheden for at byde på den nye digitale løsning. Vi har været på markedet i mange år - både herhjemme og i udlandet - og vores system kan meget af det, som den offentlige app skal kunne i de kommende år,« siger Torben Bolbjerg.

For tre-fire år siden benyttede omkring 1,8 mio. af danskerne Cure4You til at bestille tid, forny recepter eller kommunikere med lægen. Men de seneste år har sundhedsportalen mistet mange kunder i forbindelse med strategiske ændringer hos en stor samarbejdspartner.

Torsten Bolbjerg og hans kone Monica Bolbjerg stiftede Cure4You i 2001 i deres hjem i Helsingør.

I 2015 havde virksomheden et overskud på 1,7 mio. kr. Men de efterfølgende år har virksomhedens overskud været faldende.

I begyndelsen af august blev it-virksomheden Trifork eHealth valgt som udbyder til den offentlige nationalapp. Derfor var det ifølge direktør Torsten Bolbjerg naturligt at lukke Cure4You.

Det er endnu uvist, hvad Cure4Yous konkurs ender med. Muligvis kan virksomheden eller nogle af dens rettigheder blive opkøbt, hvilket kan sikre den videre drift.

Læs også
Top job