Erhverv

Pensionskæmpe køber Skandia: Får 93.000 nye kunder

Danmarks fjerdestørste kommercielle pensionsselskab AP Pension opkøber den svenske pensionsgigant Skandias aktiviteter i Danmark.

Den svenske Skandia koncerns danske hovedsæde i Ørestaden, hvor man har mere hld inden for pension i markedsrente.

Danmarks fjerdestørste kommercielle pensionsselskab AP Pension opkøber den svenske pensionsgigant Skandias aktiviteter i Danmark.

Dermed vokser antallet af kunder hos AP Pension med 93.000, ligesom AP-kundernes opsparing øges med knap 33 mia. kr. Ifølge Børsens oplysninger ligger købsprisen i omegnen af 1 mia. kr. 

Adm. direktør i AP Pension, Bo Normann Rasmussen, beskriver ifølge Børsen opkøbet som et "rigtig godt match."

»Det er to selskaber, der supplerer og komplimenterer hinanden rigtig godt. Vores tanke er, at kunderne i Skandia skal over på AP's pensionspalette, og så har Skandia nogle stærke produkter, som vi har i sinde at videreføre,« siger topchefen til Børsen.

Med AP Pensions opkøb af Skandia fortsætter en decideret opkøbsbølge i pensionsbranchen, efter Danica i vinter opslugte rivalen SEB Pension, og Nordea solgte sit pensionsselskab Nordea Liv & Pension til kundeforeningen Norliv.

Frasalget af de danske aktiviteter er en del af en strategisk beslutning fra Skandia om udelukkende at fokusere på det svenske marked.

»Vi har tidligere solgt vores bankvirksomhed i Norge som led i denne strategiske proces, og nu mener vi, at tiden er moden til også at sælge Skandia i Danmark,« udtaler koncernchef i Skandia, Frans Lindelöw, i en pressemeddelelse.

Det vides endnu ikke, hvilke konsekvenser opkøbet får for medarbejderstaben.

Købet skal godkendes af konkurrencemyndighederne, før det kan gennemføres.

Læs også
Top job