Erhverv

Dansk autokæde blev solgt - tjener penge som aldrig før

De to ejere solgte autokæden Byens Bilpleje for et trecifret millionbeløb, men er stadig direktører og medejere.

Byens Bilpleje var tidligere ejet af stifter Dennis Odgaard og hans kompagnon Morten Kollerup Nielsen. Firmaet har mere end 60 afdelinger i landet. Dette er ikke et billede fra en af afdelingerne. Foto: Martin Lehmann/ Polfoto

Bilerne triller i en lind strøm ind på værkstederne hos den store danske autokæde Byens Bilpleje. Og imens triller millioner ind på kontoen hos firmaet, der har mere end 60 afdelinger rundt om i landet.

Byens Bilpleje, der er ejet af kapitalfonden Procuritas, tjente i 2017 knap 20 mio. kr. Det var det bedste resultat i selskabets historie og bliver af ledelsen stemplet som »tilfredsstillende.«

Byens Bilpleje var tidligere ejet af stifter Dennis Odgaard og hans kompagnon Morten Kollerup Nielsen. Men i februar valgte de at sælge virksomheden til Procuritas for et hemmeligt, trecifret millionbeløb.

Begge er fortsat direktører og medejere.

Byens Bilpleje, der har hovedsæde i Kolding, specialiserer sig inden for autolakering, buleudretninger og undervognsbehandlinger. Firmaet blev grundlagt i Vejle i 1997 og har i dag en årlig omsætning på cirka 250 mio. kr. og cirka 400 ansatte.

Hvert år håndterer Byens Bilpleje 130.000 biler. Idéen med at sælge autofirmaet til Procuritas var, at der skal trykkes hårdt på speederen i bl.a. udlandet. I første omgang Tyskland og resten af Norden.

»Vi har opbygget et godt koncept, som vi tror på kan udbredes med succes i udlandet , og vi kigger på flere konkrete muligheder, som allerede nu ser lovende ud,« sagde direktør og mejer Morten Kollerup Nielsen i forbindelse med salget.

Procuritas er en svensk kapitalfond med fokus på det nordiske marked. Den ejer også andre danske virksomheder, heriblandt Sofakompagniet og Dantherm.

Læs også
Top job