Erhverv

USA-selskaber skovler penge hjem - bedste indtjening siden 2010

79 pct. af selskaberne i SP 500 slog analytikernes forventninger i andet kvartal

79 pct. af alle selskaberne i SP 500 slog analytikernes forventninger. Det er den højeste andel siden FactSet introducerede statistikken i 2008. Foto: Mary Altaffer

En økonomi i overdrive og massive skattenedsættelser har været med til at gøre de to første kvartaler til de mest profitable siden 2010 for de store børsnoterede amerikanske selskaber.

Og stigningerne har været, som amerikanerne udtrykker det, "Across the board". Fra Apple og Amazon til Chevron og JP Morgan Chase, skriver CNN Money.

Selskaberne i det store SP 500 indeks øgede overskuddene med næsten 25 pct. i andet kvartal og er dermed på niveau med første kvartal - de to bedste kvartaler målt på den led siden 2010.

»Regnskabssæsonen (andet kvartal, red.) har været fantastisk, og vi regner med, at vi har mindst endnu tre fantastiske kvartaler foran os,« siger Jeffrey Saut, der er chefinvesteringsstrateg hos Raymond James.

Goldman Sachs kalder resultaterne i andet kvartal for "stjernegode" og den bedste indtjeningsperiode siden 2010.

Det er også svært at argumentere imod: 10 ud af de 11 sektorer, som SP 500 er inddelt i, øgede overskuddet med tocifrede procentsatser.

79 pct. af alle selskaberne i SP 500 slog analytikernes forventninger. Det er den højeste andel siden FactSet introducerede statistikken i 2008.

Noget af den store fremgang kan henføres til skattelettelser, hvor USA's præsident Trump har skåret selskabsskatteprocenten fra 35 til 21 pct.

En stor del af disse lettelser er slået direkte igennem på bundlinjen hos selskaberne og til aktietilbagekøb.

Aktietilbagekøb fjerner aktier fra markedet og forbedrer dermed nøgletallet "indtjening pr. aktie". De samlede aktietilbagekøb ventes at overstige 1000 mia. dollars.

BRANCHENYT
Læs også