Erhverv

Nyhed: Brugte biler går som varmt brød. Nyhed: I 2022 bliver det »endnu dyrere at være dansker« ifølge økonomer. Nyhed: Mange råvarer er på vej ind i en supercyklus. Analyse: Forbrugervagthund kan komme kunderne til undsætning - måske er negative renter ulovlige.

Butikker lukket på stribe: Kasi-Jespers forretning konkurs i Tyskland

Jesper "Kasi" Nielsen og hans familie valgte selv at begære Amazing Jewelry i Tyskland konkurs. Men det er helt udramatisk, siger han.

Det er ikke første gang, at Jesper Nielsen har forsøgt sig med et udenlandsk smykkeeventyr. Foto: Nicolai Lorenzen.

Den danske erhvervsmand Jesper "Kasi" Nielsens smykkevirksomhed, Amazing Jewelry, er begæret konkurs i Tyskland, og stribevis af butikker er lukket. Det skriver Berlingske Business.

Tyskland var et af de første lande, som Jesper Nielsen rullede sin nye, store smykkesatsning ud i. Han åbnede i løbet af kort tid en række butikker, men nu er de fleste af dem lukket igen. Amazing Jewelrys tyske selskab blev i juli begæret konkurs, fremgår det af retsdokumenter.

Jesper Nielsen oplyser til Berlingske Business, at familien selv valgte at begære selskabet konkurs.

»Vi har valgt at lukke 12 butikker i alt. Vi vil have ryddet op, så vi kun har dem, der fungerer. Vi vil ikke have butikker, der ikke er lønsomme,« siger Jesper Nielsen, der i øjeblikket er i Las Vegas for at åbne butikker.

Jesper Nielsen stiftede Amazing Jewelry i 2016 med ambitionen om at skabe smykkeverdenens svar på Zara, der er en af verdens største tøjkoncerner.

Amazing Jewelry, der har butikker i flere end 20 lande, er bygget op om en franchisemodel, hvor man kan købe rettigheden til at forhandle selskabets smykker, der produceres på fabrikker i Asien.

Kasi-Jesper har selv stået for forretningen i Tyskland, men afviser, at butikslukningerne vidner om en usund forretning.

»Det er en almindelig retailøvelse at lukke ned undervejs, og der vil også være lukninger fremadrettet. Hvis du spørger Bestseller eller Jysk, så har de også måttet lukke butikker undervejs,« siger Jesper Nielsen til Berlingske Business.

Det er ikke første gang, at Jesper Nielsen har forsøgt sig med et udenlandsk smykkeeventyr. I 2013 stiftede han Endless Jewelry og fik flere prominente investorer med - bl.a. Saxo Bank-milliardæren Lars Seier Christensen.

Senere blev Jesper Nielsen købt ud af selskabet, som endte med at gå konkurs.

Ifølge Jesper Nielsen får det ingen betydning for den videre drift af Amazing Jewelry, at selskabet i Tyskland er konkurs, da moderselskabet ligger i Schweiz, skriver Berlingske Business.

Læs også
Top job