Erhverv

Cristiano Ronaldos Juventus-debut har sat tv-startup i klemme

En britisk tv-tradition fra 1960'erne afholder et medie med tre år på bagen fra at vise de første 15 minutter af fodboldikonet Cristiano Ronaldos debut i den italienske serie A.

Portugisiske Cristiano Ronaldo kom til Torino-klubben Juventus i juli fra spanske Real Madrid. Foto: Miguel Medina/AFP

Et forbud mod at vise europæisk fodbold i Storbritannien om lørdagen mellem klokken 15:45 og 18:15 har givet problemer for den unge tv-kanal Eleven Sports. Konsekvensen kan blive, at britiske fodboldfans flokkes om ulovlige streamingtjenester for at se superstjernen Cristiano Ronaldos ligadebut i Juventus-trøjen.

Det skriver Bloomberg.

Konsulenthuset Ampere Analytics vurderer, at Eleven Sports betaler mellem 200 og 250 mio. kr. for at vise spansk og italiensk fodbold i Storbritannien, og at de skal tiltrække 700.000 betalende seere for at gå i plus.

»Eleven Sports har meget stor ambitioner i Stobritannien og har brug for hurtigt at skabe opmærksomhed blandt forboldfans, før de kan profitere på den række af rettigheder, de har erhvervet sig,« siger Richard Broughton, analytiker i Ampere Analytics, til Bloomberg.

Eleven Sports fik inden denne sæson tilkæmpet sig rettighederne til bl.a. at vise italiensk fodbold i Storbritannien. Og første transmission fra den italienske Serie A lå lige til højrebenet: Superstjernen Cristiano Ronaldos ligadebut for storholdet Juventus, som starter klokken 18.00 i aften.

Men forbuddet betyder, at Eleven Sports må undlade at vise kampens første kvarter. Forbuddet skal sikre, at tv-transmitterede fodboldkampe fra de øvrige europæiske ligaer ikke afholder fans af fodboldhold fra de lavere engelske rækker i at tage på stadion. Ledelsen i Eleven Sports skulle i ugevis have syslet med tanker om at ignorere forbuddet, som har været gældende siden 1960'erne.

Ifølge Bloomberg var mediets argument, at forbuddet ikke hørte hjemme i en tid med on-demand- og smartphone-streaming. Ledelsen skulle dog i sidste øjeblik have valgt at respektere det gamle tv-blackout.

Facebook har i et samarbejde med Eleven Sports valgt at streame Ronaldos debut, men overholder ligeledes forbuddet, skriver Bloomberg.

Læs også