Erhverv

Fleggaard-familien har tabt retssag

Gipote.dk, der er ejet af den stenrige Fleggaard-familie, har ulovligt kopieret tusindvis af annoncer.

Idéen med gipote.dk er at skabe et økosystem, der samler alle data om køb og salg af hunde i Danmark. Screenshot.

Danmarks største portal for køb og salg af hunde bliver nu tusindvis af salgsannoncer fattigere.

Gipote.dk, der er ejet af familien bag grænsehandelsbutikkerne Fleggaard, er blevet dømt som taber i en retssag mod Gul og Gratis, der er ejet af Jysk Fynske Medier.

Sagen drejer sig om, at gipote.dk i foråret 2017 begyndte at kopiere samtlige hundeannoncer fra Gul og Gratis. Samtidig blev annoncerne renset for tilknytning til Gul og Gratis - bl.a. ved at gipote.dk fjernede vandmærket i billederne.

Men det er i strid med ophavsretsloven, har Sø- og Handelsretten slået fast. Derfor skal gipote.dk nu fjerne alt materiale, der stammer fra Gul og Gratis, samt betale modpartens sagsomkostninger på 30.000 kr.

Familien Fleggaard, der er en af landets rigeste med en anslået formue på 6,7 mia. kr., ejer 51 pct. af gipote.dk gennem selskabet Petimo A/S. Resten er ejet af De Facto Ventures.

Idéen med gipote.dk er at skabe et økosystem, der samler alle data om køb og salg af hunde i Danmark. For et månedligt beløb får brugerne adgang til hele tjenesten, som hele tiden opdateres med køb, salg, information om hunderacer mv.

På nuværende tidspunkt har gipote.dk 140.000 registrerede brugere og cirka 1.000 betalende abonnenter.

Men de får altså nu væsentligt færre annoncer at blade igennem på det digitale hundesite.

Flere brugere på Gul og Gratis havde klaget over, at deres annoncer pludselig optrådte på gipote.dk. Men da Gul og Gratis henvendte sig til gipote.dk og bad firmaet fjerne annoncerne øjeblikkeligt, blev der sagt nej.

Nu har Gul og Gratis fået rettens ord for, at gipote.dk handlede ulovligt. Gipote.dk havde anmodet om frifindelse.

Fleggaard-familien købte sig ind i gipote.dk for lidt over et år siden. Udover sine seks Fleggaard-butikker i grænselandet mellem Danmark og Tyskland ejer familien også en af de ældste og mest kendte grænsehandelsbutikker, Poetzsch ved Kruså, samt butikskæden Calle.

BRANCHENYT
Læs også