Erhverv

Familie sælger ud af kendt livsværk: Stifter trækker sig tilbage

Altan.dk har fået ny ejerkreds og bestyrelse. Ny investorgruppe skyder et »markant« beløb i virksomheden.

Peter Knudsen er ikke længere officielt en aktiv del af sit livsværk, Altan.dk. Han er netop udtrådt af bestyrelsen og har solgt nogle af sine aktier i virksomheden. Foto: Altan.dk

Efter næsten 25 år som en aktiv del af Altan.dk har Peter Knudsen nu trukket sig ud af virksomhedens ledelse.

Således har Peter Knudsen forladt Altan.dk’s bestyrelse og samtidig solgt nogle af sine aktier i virksomheden, fremgår det af CVR-registeret.

Altan.dk
  • Altanvirksomheden Altan.dk er udspringet af Ringsted Bygningsentreprise, som blev stiftet af Peter Knudsen i 1994. Altan.dk blev stiftet 1. oktober 2006.
  • Ud over at tilbyde altaner er virksomheden inden for de seneste par år begyndt at sælge elevatorer også. Altan.dk satser på at gå endnu længere ved at levere eksempelvis tagterrasser og gårdmiljøer.
  • Virksomheden har specialiseret sig i et sætte altaner og elevatorer i eksisterende bygninger og leverer ikke produkter til nybyggeri.
  • Casper Knudsen overtog direktørposten i september 2016 fra sin far, Peter Knudsen.

Det sker i forbindelse med, at en investorgruppe har købt sig ind i Altan.dk, der i fjor kom ud med et opsigtsvækkende underskud på 25 mio. kr.

I spidsen for investorgruppen står de detroniserede Falck-bosser Allan Søgaard Larsen og Morten Reignald Pedersen gennem investeringsselskabet Liberatio Investments A/S.

Familieejede Altan.dk har inviteret nye ind i ejerkredsen for at skabe optimale betingelser for den langsigtede udvikling af virksomheden. Det fortæller Casper Knudsen, der er adm. direktør i Altan.dk og søn af stifteren, Peter Knudsen.

»Med de nye investorer får Altan.dk en markant kapitalindsprøjtning og et endnu stærkere fundament at bygge ovenpå. Det giver os de bedste betingelser for at indfri vores ambitioner,« siger han i en pressemeddelelse.

Den nye investorgruppe har fået en ejerandel på 30 pct. i det familieejede selskab. Ifølge Allan Søgaard Larsen, der var koncernchef i Falck i 12 år, har investorgruppen købt sig ind i Altan.dk, fordi virksomheden har en innovativ tilgang.

»Som én af få danske virksomheder byggevirksomheder har de (Altan.dk, red.) vist, hvordan man kan udvikle og forfine et koncept og være med til at modne et marked på relativt kort tid – og vi tror, at potentialet er endnu større,« siger han.

Den nye ejerkreds ændrer ikke på den daglige ledelse og organisering af Altan.dk. Det er fortsat Casper Knudsen, som står i spidsen for virksomhedens daglige drift og udvikling. Han forventer dog, at de nye medejere vil tilføre virksomheden ny inspiration og sparring.

»Vi har brugt god tid på at få aftalen på plads. Der er mange følelser og hjerteblod involveret i en familiejet og –ledet virksomhed som vores. Derfor har det været altafgørende for os at finde de helt rigtige medejere, som forstår vores grundlæggende værdier og kultur,« siger Casper Knudsen.

Ny i Altan.dk’s bestyrelse er Morten Reignald Petersen og Michael Zimmermann Petersen, mens Peter og Casper Knudsen er udtrådt af bestyrelsen.

Altan.dk beskæftiger omkring 150 medarbejdere og omsætter årligt for omkring 200 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også