Erhverv
0

Ikke længere 'The King of pop': The Eagles banker Michael Jackson på salgstal

Den amerikanske hitliste over bedst sælgende album har fået en ny konge, der har skubbet Michael Jacksons Thriller ned på andenpladsen.

Han holdt tronen længe i USA - men er stadig i top på verdensplan. Foto: Joel Ryan/AP Photo

Der er blevet solgt 33 mio. eksemplarer af Thriller, MichaelJacksons helt store gennembrudsalbum fra 1982, på det amerikanske marked.

Men det er ikke længere nok til at være nummer ét i USA, fornu er et greatest hits-album fra The Eagles drønet forbi med samlet 38 mio.salg. Det skriver Time Magazine, ud fra friske tal fra RIAA, den amerikanskemusikbrancheforening.

The Eagles er mest kendt for sangen Hotel California, menden er faktisk slet ikke med på pladen, der udkom i 1976 og rummede bandetsbedste sange fra 1971-1975. Først i 1977 så Hotel California dagens lys – men denplade blev også et hit og har nu tredjepladsen over bedst sælgende albums iUSA.

Siden 2013 har RIAA i øvrigt regnet digitale kopier med iopgørelserne, så det også tæller, hvis man fyrer op for Spotify og lytter løs.Det kræver dog 1.500 digitale gennemlytninger af et album på enstreamingtjeneste, før det tæller som et salg.

Michael Jackson døde i 2009, men kan fra det hinsides glædesig over, at han stadig har en global førsteplads med Thriller. At sammenregnetallene fra alverdens lande er dog en ret upræcis størrelse, men ifølge GuinessRekordbog var albummet blevet solgt i 66 mio. eksemplarer globalt i 2017.

Globalt er The Eagles dog stadig meget godt med og scorer endelt sjetteplads med 42 mio. solgte eksemplarer af greatest hits-albummet.

BRANCHENYT
Læs også