Erhverv

Milliardær vil sætte fart på luksusbilhus

Torben Østergaard-Nielsen blev i foråret eneejer af luksusbilhuset Selected Car Leasing. Nu vil han gøre selskabet til en »betydelig aktør« i leasingbranchen.

Torben Østergaard-Nielsen, der er én af landets rigeste, siges at have Europas fineste bilsamling. Han ejer Selected Car Group, der driver bilhuse i Middelfart og Hellerup. Foto: Joachim Ladefoged

Den danske leasingbranche skal have en ny storspiller.

Sådan lyder den overordnede ambition for selskabet Selected Car Leasing, der tilbyder leasing af premiumbiler og sportsvogne.

For efter den danske olie- og shippingmilliardær Torben Østergaard-Nielsen i forsommeren blev eneejer af Selected Car Leasing, skal der nu skrues op for væksten.

Det fortæller Torben Østergaard-Nielsen, der købte både lensgreve Bendt Wedell og Selected Car Leasings stifter, Ulrik Larsen, ud af ejerkredsen.

»Vi vil gerne vokse og har en ambition om at blive en betydelig aktør i leasingbranchen. Men folk skal lære os bedre at kende, og derfor vil vi nu gøre langt mere ud af markedsføring,« siger Torben Østergaard-Nielsen, som har opbygget sin formue gennem virksomheden United Shipping & Trading Company.

Som eneejer af Selected Car Leasing kontrollerer Torben Østergaard-Nielsen nu alle forretningsben i selskabet, der udover leasingsforretningen også består af Selected Car Investment og Selected Car Collection.

Førstnævnte er køb og salg af investeringsbiler, mens sidstnævnte er et eventhus, hvor Torben Østergaard-Nielsen inviterer gæster til at se sin bilsamling, der anses som Europas måske fineste.

Torben Østergaard-Nielsen
  • Ejer af Selfinvest-koncernen, der ejer United Shipping & Trading Company og en række andre virksomheder.
  • Er blandt landets rigeste med en estimeret formue på over 6 mia. kr.
  • Shippinguddannet og har en HD i afsætning.
  • Blev i 1978 udnævnt til adm. direktør i H. Sommer's Eftf. Shipping, der i dag er blevet til United Shipping & Trading Company.
  • Blev i maj 2018 eneejer af Selected Car Group.

For at sikre større eksponering af Selected Car Group er der ansat en marketingschef. Samtidig er Selected Car Group trådt aktivt ind i motorsport med den første Lamborghini nogensinde på danske racerbaner.

Udover et større fokus på markedsføring, er det heller ikke udelukket, at Selected Car Group åbner flere bilhuse end de to, selskabet allerede driver i Middelfart og Hellerup.

Det forklarer Ulrik Larsen, der blev udpeget som ny adm. direktør for Selected Car Group efter Torben Østergaard-Nielsens overtagelse af hele gruppen.

»Vi er godt på vej ind på det københavnske marked gennem vores relativt nyåbnede afdeling i Hellerup. Der er også andre store muligheder for os gennem partnerskaber eller måske åbninger af flere bilhuse. Vi kan ikke udelukke en éntre i en by som Aarhus,« siger han.

Selected Car Leasing har i de seneste fem år haft et samlet overskud efter skat på 19 mio. kr.

Forretningsbenene Selected Car Investment og Selected Car Collection offentliggør ikke regnskaber, fordi der ikke findes særskilte selskaber for dem. I stedet hører de under Torben Østergaard-Nielsens koncern, Selfinvest.

Begge selskaber har dog komfortable sorte tal på bundlinjen, oplyses det.

Læs også