Erhverv

Amerikansk tøjkæde dykker i eftermarkedet efter regnskab

Den amerikanske tøjkæde Gap skuffede med et større fald i det sammenlignelige salg end ventet i årets andet kvartal, mens indtjeningen omvendt var højere, end analytikerne havde forudset.

Gap

Det globale salg i Gap-butikker, der har været åbne i mindst et år, faldt med 5 pct., og det var mere end dobbelt så meget som forventet blandt analytikerne, viser estimater fra Consensus Metrix ifølge Bloomberg News.

Den samlede omsætning ramte dog lidt over forventningerne, viser regnskabet, der blev offentliggjort torsdag aften efter amerikansk børslukketid.

I andet kvartal omsatte Gap, der ejer andre kendte tøjmærker som Old Navy , Athleta og Banana Republic, nemlig for 4,1 mia. dollar, mens analytikerne havde ventet 3,99 mia. dollar på den post.

I kvartalet endte den ordinære indtjening per aktie på 76 cent, og det var også højere end analytikerestimatet om en indtjening på 72 cent per aktie, skriver Bloomberg News.

Det sammenlignelige salg for brandet Old Navy overraskede desuden med en vækst på 5 pct., mens væksten for Banana Republic som ventet lød på 2 pct. i andet kvartal.

I det amerikanske eftermarked dykker aktien 6,7 pct. efter offentliggørelsen af regnskabet.

BRANCHENYT
Læs også