Erhverv

Verdens dyreste bil solgt gennem offentligt salg

En sjælden Ferrari har slået rekord på en auktion i Californien lørdag.

Denne Ferrari 250 GTO Berlinetta var verdens dyreste bil solgt på en auktion, nemlig Bonhams i USA i 2014 til 38,1 mio. dollars. Men lørdag blev denne pris overgået, da en tilsvarende model blev solgt for 48,4 mio. dollar. Foto: Bonhams.

En Ferrari 250 GTO fra 1962 er netop blevet den dyreste klassiske bil, der nogensinde er solgt under en auktion. Det sjældne køretøj blev solgt for 48,4 mio. dollars, svarende til ca. 311,5 mio. kr. Det skriver Bloomberg.

Forud for dagens aktion var vintage-bilen, der har vundet det italienske GT Championship i 1962 samt yderligere ni sejre samme år med dens første ejer, vurderet til at koste mellem 45 og 60 mio. dollars. Det er også den dyreste vurdering nogensinde for en sådan bil ved en auktion.

 

Siden 2000 havde bilen været ejet af den amerikanske samler Greg Whitten, der er bestyrelsesformand for softwareselskabet Numerix. Han har tidligere kørt bilen i såkaldte vintage-løb. Da han købte den, lå markedsprisen på bilen i omegnen af 10 mio. dollars.

»Ferrari GTO var i bund og grund den sidste ægte væddeløbsbil, og den markerede afslutningen på en æra, hvor kørerne virkelig fik beskidte hænder. Det var den sidste racerbil, du kunne have i din garage, køre til racerbanen, vinde et løb og så køre hjem i garagen igen, « lyder det fra Shelby Meyers, der er bilspecialist hos auktionshuset RM Sotheby's.

Ferraris 250 GTO-model har nærmest opnået mytisk status grundets dens buede linjer og karakteristiske form, men også fordi der ifølge Bloomberg kun blev produceret 36 eksemplarer af modellen fra 1953 til 1964. Den opfattes ofte som en af Ferraris smukkeste modeller og er en af verdenshistoriens mest kendte sportsvogne. Mens 250 svarer til volumen på hvert af bilens cylindre, står GTO for "Gran Turismo Omologato" - Autoriseret Grand Touring.

Den elegante Ferrari slog den tidligere rekord, som blev sat i 2014. Her blev samme model solgt for 38,1 mio. dollars (ca. 245,25 mio. kr.). Forskellen var, at modellen blot var fra 1963.

Ifølge auktionshuset RM Sotheby's blev en 250 GTO-model solgt for 70 mio. dollars tidligere i år ved et privat salg. Det svarer til en sum på 450 mio. kr.

Læs også
Top job