Erhverv

Få din chef til at elske dig - her er tre uventede råd

Der skal ofte lidt mere til end hårdt arbejde for at få din chef til at synes, at du er verdens bedste ansatte, mener forfatteren Suzy Welch.

Her ses Suzy Welch ved et tidligere foredrag på Salem State College sammen med sin mand Jack Welch. Foto: Charles Krupa

De fleste har den opfattelse, at såfremt man arbejder hårdt og leverer gode resultater, så bliver man betragtet som en stjernemedarbejder - i chefens øjne.

Men det kræver en del mere at blive den helt store helt i din arbejdsgivers øjne, mener Suzy Welch ifølge CNBC.

Hun er medstifter af Jack Welch Management Institute, erhvervsjournalist, tv-kommentator og en efterspurgt taler.

Sammen med sin mand Jack Welch - tidligere topchef for Generel Electric - har hun skrevet flere bøger om ledelse, hvor især "Winning" blev en bestseller.

Suzy Welch har opstillet det hun kalder "3 uventede måder at få din chef til at elske dig". Altså ud over det hårde arbejde og de store succeser.

1. Undgå at deltage i arbejdsplads-sladder
Selv om sladder om arbejdspladsen kan være morsomt, så skal man afholde sig fra det. På et eller andet tidspunkt vil en kollega blive ramt af den og desuden er det ikke godt for din produktivitet.

Det gælder om at holde sig fra intrige-mageri.

»Når nogen prøver at lokke dig med et: »Har du hørt, det her?« Så lad være med at tage lokkemaden. Jeg ved godt, at det ligger dybt i menneskers natur af sladre, men din chef vil betragte dig som overmenneskelig, hvis du afstår,« siger Suzy Welch.

2. Tænk over betydningen af T-M-I
På anglofile arbejdspladser har man en forkortelse, der lyder T-M-I. Det betyder "Too much information" eller på dansk "du behøver ikke fortælle alt om dig selv".

Selv om det typisk er en god ting at være sig selv og dele ud af sine private oplysninger på arbejdspladsen, er der grænser.

»En lille smule tilbageholdenhed skader ikke. Der er nogle emner, som simpelthen ikke hører hjemme på en arbejdsplads. Eksempelvis intime oplysninger om dit kærlighedsliv, interne familieproblemer og visse sygdomme for at nævne nogle få,« siger Suzy Welch.

Man behøver ikke at lukke helt ned for sit privatliv, men de fleste chefer sætter pris på ansatte, som er voksne nok til vide, hvornår T-M-I skal gælde.

3. Gå ud fra, at chefen og kollegerne vil dig det bedste
Når chefen sammensætter et hold, så er de på udkig efter folk, som både skaber tillid hos ledelsen og kollegerne.

Derfor vil din chef elske dig, hvis du ved hvert eneste møde er åben og tror på, at han har de bedste hensigter. At du går ind i diskussioner, møder og projekter med troen på, at alle vil det bedste for dig.

»Jeg ved godt, at det for mange vil kræve en voldsom ændring i tilgangen til livet. Især for denne verdens kynikere. Men hvis du foretager denne adfærdsændring, vil din chef elske dig for det. Og måske også en hel del andre,« lyder det fra Suzy Welch til CNBC.

Læs også
Top job