Erhverv

Kendt butikskæde sætter turbo på nye varehuse

Den svenske gigant Biltema sætter gang i en større ekspansion på det danske marked.

Biltema har 11 varehuse i Danmark og udvider nu med yderligere to. Ifølge direktør Jacob Møller er drømmen at bygge endnu flere. Foto: PR

En af Nordens største detailkæder, svenske Biltema, gør klar til at udvide betragteligt på det danske marked.

Biltema, der har 11 varehuse i Danmark, tjente sidste år 22 mio. kr. på at sælge alt fra reservedele og dæk til barbermaskiner og bademåtter til danske kunder. Det var det bedste resultat nogensinde, og fremgangen skal nu veksles til flere varehuse.

I 2019 åbner Biltema to nye varehuse - i Roskilde og Hjørring - og varehuskæden har udset sig flere prikker på landkortet. Det fortæller Jacob Møller, direktør i Biltema Danmark.

»Vi drømmer hele tiden om at åbne flere varehuse, og nu har vi styr på modellen for det. Så er det bare om at finde de rigtige byggegrunde med en god beliggenhed,« udtaler han i en pressemeddelelse.

For at kunne koordinere de kommende varehusåbninger har Biltema oprettet sit eget ejendomsselskab, Biltema Real Estate, som har selvstændige aktieselskaber i Sverige, Norge, Finland og Danmark.

Biltema vil selv købe jorden, bygge varehusene og derefter selv eje og styre dem. Ekspansionen finansieres af egen lomme uden indblanding fra banker eller andre, understreger Jacob Møller.

Med 140 varehuse er Biltema en af Nordens største kæder af detailforretninger. I 2017 omsatte kæden for knap 600 mio. kr. på det danske marked - og indtjeningen nåede rekordhøjder.

Biltema, der oprindeligt solgte reservedele og tilbehør til biler, har de senere år udvidet sortimentet kraftigt. Det betyder, at konkurrenterne ikke længere kun er autogrossister, men også kæder som Harald Nyborg, Jem & Fix og Bauhaus.

Knap 10 pct. af salget i Biltema sker til virksomheder. Resten er til private.

Biltema åbnede sit første danske varehus i 2002.

BRANCHENYT
Læs også