Erhverv

Ny Mercedes skal overhale Tesla. Kan den det?

Mercedes afslører tirsdag i Stockholm sin nye elektriske SUV, der skal køre i direkte duel mod Tesla.

Mercedes vil i dag afsløre sin nye elektriske bil Model EQC i Stockholm. Her som et konceptbillede fra bilfabrikkens egen hjemmeside.

Den tyske bilgigant Daimler, der står bag Mercedes, er klar til for første gang at præsentere sin nye elektriske Mercedes-bil, der skal gå i direkte konkurrence med Tesla.

Det sker tirsdag aften lidt uden for Stockholm.

Modellen hedder Mercedes EQC, og de første kunder kan købe den næste år.

Ifølge Reuters vil den på det amerikanske marked koste omkring 49.000 dollars (315.000 kr.) før afgifter. Dermed ligger den i samme prisniveau som Teslas Model 3.

Størrelsen på den nye Mercedes svarer til GLC-modellen, og den får en rækkevidde på op til 500 km. Det er en firehjulstrækker med 300 kW (408 HK), der skal kunne få bilen til at gå fra 0-100 km/t på under fem sekunder.

I Norge, hvor elbilerne har haft den største gennemslagskraft, har 2.000 interesserede allerede forudbestilt bilen. De har hver lagt et depositum på 20.000 norske kroner, skriver internetportalen side3.no.

Og i modsætning til Tesla forventes Mercedes ikke at få problemer med at levere bilerne til tiden.

Den nye elektriske Mercedes er kun den første af en lang række nye elektriske modeller, som Mercedes forventes at sende på gaden i de kommende år.

Også VW og Audi er på trapperne med elektriske biler, som forventes at presse Tesla hårdt på et marked, som den amerikanske producent ellers har siddet nærmest enerådende på.

I hvert fald når det gælder luksusudgaver af elektriske biler.

Læs også
Top job