Erhverv

Konkursramt bryggeri reddet på målstregen

Indslev Bryggeri, hvis historie går helt tilbage til 1897, overlever. Den nye ejer af bryggeriet står bl.a. bag Jolly Cola.

Finans besøgte Indslev Bryggeri i april 2016. Bryggeriet blev i sidste uge begæret konkurs, men får nu ny ejer. Foto: Jesper Kildebogaard Foto: Jesper Kildebogaard

Det danske bryggeri Indslev Bryggeri, der i sidste uge blev begæret konkurs, er reddet fra lukning.

Bryggeriet er blevet overtaget af Vestfyen, der bl.a. også står bag Jolly Cola. Den nye ejer har betalt et hemmeligt beløb for at overtage samtlige af Indslev Bryggeris aktiviteter, skriver Fødevarewatch.

»Vi kunne på jungletrommerne forstå, at de ville splitte det ad, så udstyr osv. blev solgt hver for sig, og hvis vi reagerede hurtigt, ville vi kunne købe det hele samlet. Vi afleverede det, som så har vist sig at være det bedste bud, og det er nu vores plan at drive det videre, stort set som det hele tiden har kørt,« siger adm. direktør i Bryggeriet Vestfyen, Paul Mark, til Fødevarewatch.

Indslev Bryggeri har hidtil været ejet af Anders Busse Rasmussen, der for 12 år siden overtog det tomme bryggeri og igen fik gang i ølproduktionen. Faktisk var det ikke første gang, at bryghuset var på familiens hænder.

Det viste sig, at Anders Busse Rasmussens oldefars bror i 1897 havde bygget bryggeriet. Det var Anders Busse Rasmussen ikke klar over, da han besluttede sig for at købe bryggeriet.

.

Det er produktion af hvedeøl, som Indslev Bryggeri har satset på, samt en nicheproduktion af fadlagerede øl. Men konkurrencen fra større bryggerier og flere år med underskud tvang i sidste uge direktøren og ejeren til at dreje nøglen om.

»Efter længere tids intens kamp har vi desværre måttet erkende, at det ikke længere er muligt at fortsætte driften af bryggeriet,« skrev Anders Busse Rasmussen i en mail til bryggeriets aktionærer.

Nu er Indslev Bryggeri blevet reddet af Vestfyen, som overtager en medarbejderstab på ca. ni personer. Den tidligere direktør, Anders Busse Rasmussen, bliver der dog næppe plads til, skriver Fødevarewatch.

Indslev Bryggeri er det eneste bryggeri i Danmark, der er specialiseret i brygning af hvedeøl. Bryggeriet, der ligger i Nørre Aaby ved Middelfart, markedsfører sine øl under navnet »Svanen fra Fyn.«

Den nye ejer af bryggeriet, Vestfyen, har en række andre brands i porteføljen, bl.a. Frejdahl og Jolly Cola.

Læs også
Top job