Alverdens kvinder må betale mere for Pandora-smykker
Pandora har netop lanceret højere priser rundt om på salgsmarkederne. Det skal sende flere kroner i kassen hos den børsnoterede, danske smykkekoncern.
Den danske smykkekoncern Pandora skruer på prisknappen for at øge selskabets indtjening. Samlet bliver prisen på smykkerne globalt sat op med tæt ved 3 pct.
Prisløftet fremhæves tirsdag i en aktieanalyse fra Jyske Bank - baseret på et besøg fra Pandora hos bankens analytikere i Silkeborg.
Jyske Bank skriver, at Pandora den forløbne uge har gennemført globale prisstigninger. Og i analysen lyder en vurdering fra analytikerne der, at priserne på smykker »er blevet forhøjet med 10 pct. på udvalgte produkter, hvilket har en samlet effekt på ca. 2,5 pct. på omsætningen.«
Hos Pandora bekræfter pressechef Johan Melchior over for Finans, at Pandora har løftet priserne med samlet 2,7 pct. Det sker som led i ikke mindst en samordning af prissætningen i koncernens globale smykkesalg.
I dagens aktieanalyse noterer Jyske Bank, at der fortsat ikke kan måles effekten af prisforhøjelserne på salget og om det øger afsætningen. Men i analysen fremhæves, at prisstrategien må opfattes »som et defensivt skridt, der skal forsøge at genoprette væksten.«
I juli valgte Pandora faktisk at sætte priserne ned i Kina, som er et vækstmarked. Den danske smykkegigant er dog i løbet af 2018 kommet under salgspres i Kina fra billigere smykker og importerede Pandora-smykker.
Pandora, hvis aktiekurs har været under pres gennem en periode, præsenterede i august tal for andet kvartal 2018. De viste et dyk i driftsoverskuddet, og samtidig et fald i det direkte sammenlignelige salg på -1 pct. i andet kvartal.
Netop i forbindelse med præsentationen af halvårsregnskabet meddelte Pandora, at koncernen opsagde adm. direktør Anders Colding Friis, som derfor nu er fratrådt. I stedet ledes koncernen - indtil en permanent, ny adm. direktør er på plads - af den nye driftsdirektør Jeremy Schwartz samt finansdirektør Anders Boyer.
Tirsdag melder Pandora i øvrigt også, at selskabet i en årlig rapport fra den amerikanske storbank om modeindustrien aktører inden for bl.a. bæredygtighed, ligger nummer et. Det foran selskaber som bl.a. Adidas, Nike, Louis Vuitton, Dior og Hermes.
Pandora får i rapporten, som dog ikke er offentliggjort, ifølge den danske smykkekoncern selv bl.a. anerkendelse for ansvarligt indkøb af guld og sølv samt medarbejderforhold i produktionen.
»Vi tror på, at vores initiativer på de områder ikke bare gør en positiv forskel for Pandora, men også hos vores leverandører og i resten af smykkeindustrien,« udtaler bæredygtighedschef Trine Pondal, Pandora, om anerkendelsen.