Erhverv
BREAKING

Nyhed: En »one time experience« lakker mod enden for coronakrisens købmænd. Nyhed: Danske aktier i bunden over verdens bedste aktiemarkeder lige nu. Nyhed: Europa går ikke i stå, hvis Putin lukker for gassen.

Siemens sender brev til 4.300 ansatte efter uroligheder

Siemens opfordrer i et brev flere tusinde ansatte i delstaten Sachsen til at gå imod fremmedhad. Opfordringen kommer efter den seneste tids uroligheder i den tyske by Chemnitz.

Højrefløjsdemonstranter på gaden i Chemnitz den 27. august. Foto: Jens Meyer/AP Photo.

De seneste dages højrefløjsdemonstrationer, og medfølgende uroligheder mellem demonstranter og politi i den østtyske by Chemnitz, får nu den tyske industrigigant Siemens til at tage bladet fra munden.

Ifølge mediet Bloomberg har Siemens sendt et brev til virksomhedens 4.300 ansatte i den østtyske delstat Sachsen, hvor ledelsen i det tyske industrikonglomerat opfordrer de ansatte til at tage afstand fra bl.a. fremmedhad og diskrimination.

»Det er tid til, at civilsamfundet i delstaten tager et offentligt standpunkt for at fremme tolerance og humanisme og mod fremmedhad og diskrimination,« skriver Siemens-ledelsen i brevet til de ansatte.

Chemnitz har siden slutningen af august dannet ramme om en række voldsomme sammenstød mellem politi og højre- og venstrefløjsdemonstranter.

Store regerings- og indvandringskritiske demonstrationer spredte sig i byens gader, efter at det kom frem, at en 35-årig mand blev knivdræbt den 26. august. To asylansøgere er anholdt i sagen.

Bag demonstrationerne står bl.a. en række højreekstreme grupper, samt det højre nationalistiske parti Alternative für Deutschland (AfD).

Begivenhederne i Chemnitz har i tysk erhvervsliv skabt frygt for, at demonstrationerne vil skade Tysklands omdømme i udlandet.

Det fortæller Erix Schweitzer, der står i spidsen for DIHK - en af at Tysklands største interesse- og erhvervsorganisationer.

»Begivenhederne i Chemnitz er helt uacceptable for tysk industri,« siger han til det tyske Handelsblatt.

»Fremmedhad, nationalisme og selvtægt skader billedet af Tyskland som et erhvervsvenligt land,« fortsætter han.

Chemnitz er den tredjestørste by i Sachsen med ca. 250.000 indbyggere.

Læs også
Top job