Erhverv

Dansk milliardær vil bygge sin egen by

Bestseller vil lave sin egen by med næsten alt, hvad hjertet begærer. Mandag skal byrådet i Ikast-Brande Kommune tage stilling til projektet.

Modekoncernen Bestseller vil i Brande opføre det, der kan blive Vesteuropas højeste bygning. Højhuset bliver omdrejningspunktet i en Bestseller-by, der vil svare til 88 fodboldbaner i størrelse. Illustration: Bestseller

Anders Holch Povlsen er én af landets rigeste og kan snart være indehaver af sin egen by.

Hans store modekoncern, Bestseller, vil fra 2019 opføre Bestseller Village & Tower i midtjyske Brande, hvor koncernen har hovedkvarter.

Byen er planlagt til at blive 645.000 kvadratmeter. Det svarer til 88 fodboldbaner, hvoraf omkring en tredjedel skal være bebygget i første omgang.

Det er næsten dobbelt så stort, som der tidligere har været snak om.

Bestseller Village & Tower vil rumme omkring 60 butikker, boliger, hotel- og konferencecenter, kontorlokaler, caféer, restauranter, uddannelsesinstitutioner, legepladser, cykelstier og en tankstation.

Men måske mest spektakulært af alt; byen står til at få Vesteuropas højeste bygning.

Ifølge et dokument fra november 2017, som Finans har fået aktindsigt i, arbejder Bestseller på at lave en skyskraber på 317 meter i den nye by.

Finans har spurgt Bestseller, om de 317 meter fortsat er højden på skyskraberen. Modekoncernen vil dog endnu ikke gå i detaljer om de enkelte bygninger.

»På det nuværende projektstadie er højden projekteret ikke langt derfra,« skriver Anders Krogh, projektansvarlig i Bestseller, i en mail om højhuset.

Ifølge dokumentet fra november 2017 er det planen at lave en udsigtsplatform i toppen af højhuset, hvorfra det skal være muligt at kigge til byer som Jelling og Horsens.

Udover skyskraberen er det planen at opføre en bygning på op til 75 meter, to på 50 meter og én på 40 meter.

For at Bestseller Village & Tower kan blive realiseret, skal byrådet i Ikast-Brande Kommune dog sige god for planerne og lave en ny lokalplan, der tillader bygninger af den størrelse.

Mandag aften tager byrådet stilling til projektet og kan sende det i offentlig høring. Hvis alt går efter planen, er projektet vedtaget i december og kan påbegyndes i 2019.

Bestseller betaler for hele den nye by, men vil ikke oplyse den estimerede pris på projektet.

Dog deler Bestseller og Ikast-Brande Kommune udgifterne til en ny vejadgang til det store område, hvor byen skal ligge. Bestseller og kommunen forhandler om fordelingen af udgifterne til dette.

BRANCHENYT
Læs også