Erhverv

Delebiler og førerløse taxaer: To danske startups skal være med til at opfinde fremtidens transport

Det danske startup Dropboy er blevet udvalgt til at give sit bud på fremtidens grønne transport. En chance, der kan blive virksomhedens springbræt til udlandet.

Dropboy blev stiftet af iværksætter og adm. direktør, Bo Alexander Barfod, tilbage i januar 2018. Foto: Dropboy

Pitchen skal være skarp hos iværksætteren bag det danske startup Dropboy, når han i den kommende uge skal deltage i en slags international udgave af Løvens Hule, hvor udvalgte iværksættere får lov til at give deres bud på fremtidens miljørigtige transportmidler.

Sammen med danske Green Mobility og 30 andre startups fra 15 forskellige lande er virksomheden blevet udvalgt til at deltage i ITS World Congress, der er verdens største kongres inden for intelligente transportsystemer, og som for første gang afholdes i Danmark.

Dropboy
  • Adm. direktør i Dropboy er Bo Alexander Barfod.
  • Har udviklet en app, der skal optimere og planlægge ruter for chauffører.
  • Rejste kapital på 4,4 mio. kr. i januar 2018.
  • 80.000 månedlige leverancer med Dropboy-appen.
  • Private investorer (business angels) i Dropboys ejerkreds: KRING Speedbooting, Jakob Ellehauge Sode, Peter Sandberg, Frank Lyhne Hansen, Steen Ulf Jensen, Den Europæiske Investeringsfond.

Iværksætter og adm. direktør hos Dropboy, Bo Alexander Barfod, tror på, at netop hans virksomhed kan bidrage med en løsning på fremtidens trængsel af lastbiler og fragtvogne i byerne. Tilbage i januar 2018 lancerede Dropboy nemlig en mobilapp, der er henvendt til chauffører, og som kan hjælpe med at fordele og planlægge leveringsruter, så der ikke bliver sendt fem fragtbiler efter hinanden i samme retning.

»Der er ingen tvivl om, at det her er vores chance, nu når det ikke længere koster startups en formue at komme med. Vi har det sidste halvanden år arbejdet på at blive verdensmestre her i landet, men vores virksomhed er klar til at gå til udlandet, og kongressen skal være med til at synliggøre os for de internationale virksomheder,« siger Bo Alexander Barfod.

Det er første gang, at kongressen etablerer en iværksætterafdeling, der skal give startups mulighed for at overbevise investorer og virksomheder fra over 100 lande om, at de har svaret på fremtidens grønne trafik.

»Kongressen er et vigtigt udstillingsvindue til Smart City- og ITS-erhvervene. En plads på udstillingen kan være helt afgørende for en nystartet virksomhed, der vil afsætte sine ideer og produkter til transporterhvervet,« siger Jesper Højte Stenbæk, fagchef for transport og infrastruktur i Dansk Erhverv.

Der bliver foretaget 80.000 månedlige leverancer gennem Dropboys app. Virksomheden ejes af en række private investorer- herunder Kring Speedbooting, Jakob Ellehauge Sode og Den Europæiske Investeringsfond.

BRANCHENYT
Læs også