Erhverv
BREAKING

Nyhed: En »one time experience« lakker mod enden for coronakrisens købmænd. Nyhed: Danske aktier i bunden over verdens bedste aktiemarkeder lige nu. Nyhed: Europa går ikke i stå, hvis Putin lukker for gassen.

Flybonanza: Kina vil købe 7690 nye fly i de kommende år

Boeing har løftet forventninger til efterspørgslen på fly i Kina med 6,2 pct.

Efterspørgslen på fly i Kina er så stor, at Boeing har opjusteret sin prognose for salget i de kommende 20 år. Foto: AP/Greg Baker

Kinesiske luftfartsselskaber forventes at skulle købe intet mindre end 7690 nye fly over de næste 20 år. Og til en samlet pris på, hvad der svarer til 1200 milliarder dollars.

Forudsigelsen kommer fra flyproducenten Boeing, og det er en opjustering af forventningerne med 6,2 pct. Tidligere regnede man med, at Kina skulle bruge 7240 fly i perioden, skriver Reuters.

De mange nye fly skal holde trit med den stigende efterspørgsel fra både almindelige forbrugere og virksomheder.

»Væksten i Kina skyldes den ekspanderende middelklasse i landet, hvis antal er mere end tredoblet de seneste ti år og forventes at bliver yderligere fordoblet i de kommende ti år,« siger Randy Tinseth, der er vicedirektør inden for marketing i Boeing Commercial Airplanes.

Både Boeing og Airbus har kæmpet for at øge deres markedsandele i Kina, som er verdens hurtigst voksende flymarked. De har begge åbnet produktion i landet, og det lader ikke til, at handelskrigen mellem Kina og USA påvirker forretningen.

Indtil videre har Kina undladt at lægge straftold på store kommercielle fly, selvom USA’s præsident Donald Trump har truet med at lægge told på samtlige kinesiske varer, der eksporteres til USA.

Boeing forudser ligeledes, at 18 pct. af verdens samlede flåde af kommercielle fly vil befinde sig i Kina i 2037. I dag er andelen 15 pct.

75 pct. af de 7690 fly, der skal leveres over de næste 20 år, vil være såkaldte ”single-aisle” fly med kun én midtergang, mens de resterende vil være større og dermed brede fly med flere gange til passagererne, skriver Reuters.

Læs også
Top job