Erhverv

Rige spritbrødre solgte al snapsen - og pengene vælter ind

Familien Just Karberg har tjent en formue på salg af vin og spiritus. Et nyt årsregnskab viser forbedring i det indbringende familieforetagende.

Thomas og Peter Just Karberg er 5. generation i familievirksomheden Hans Just, der har tjent en formue på salg af spiritus. Foto: Niels Hougaard

Selvom en af landets rigeste familier, Just Karberg, er færdig med at være danskernes snapsleverandør, tjener familien stadig store summer på at handle med vin og spiritus.

Det viser et nyt årsregnskab, ifølge Børsen.

Familien Just Karberg ejer spiritusfirmaet Hans Just Group, der i seneste regnskabsår omsatte for 1,3 mia. kr. og tjente 95 mio. kr. efter skat. Det var bedre end året før.

»Vi har nået dette resultat takket være topmotiverede, dygtige medarbejdere. Vi har investeret væsentlige dele i salg og marketing, og vi vokser rigtig meget i Polen,« siger Thomas Kust Karberg til Børsen.

Sammen med sin bror, Peter Just Karberg, styrer han det indbringende familieforetagende, hvis historie går helt tilbage til 1867. Den tredje bror, Andreas Just Karberg, styrer familiens ejendomsselskab.

Hans Just Group med hovedsæde på Østerbro i København importerer og sælger spiritus, vin og såkaldte drinksmiksere. De mest solgte produkter er kendte mærker som Aperol, Jägermeister, Cointreau, Tullamore Dew og Rose’s Lime.

Familien havde tidligere en ejerandel i Dansk Spiritus Kompagni A/S, der står for salg og markedsføring af spiritusklassikere som Aalborg Akvavit, Høker og Gammel Dansk. Men den ejerandel solgte familien i februar 2017 til norske Arcus Gruppen.

Den velhavende spiritusfamilie er blandt Danmarks 100 rigeste med en anslået formue på over 1,2 mia. kr. Hele spritbutikken styres via familiens holdingselskab, Familien Karberg Familieholding ApS, hvorfra de tre Just Karberg-brødre gennem årene har udbetalt store udbytter.

En del af pengene er placeret i bugnende private pengetanke.

Hans Just Group er til stede i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Polen.

Læs også
Top job