Erhverv

Danskers bitcoin-løn er styrtdykket: »Jeg er ikke bange for, at markedet crasher«

Selvom Nikolaj Rosenthals lønseddel er skrumpet gevaldigt, føler han sig ikke på glatis. Nedturen på kryptomarkedet er nu større, end da it-boblen brast.

Nikolaj Rosenthal, der spiller i Rungsted Seier Capital, får hver måned udbetalt et fast antal bitcoins. Foto: Screendump fra youtube/Rungsted Seier Capital

Den professionelle danske ishockey-spiller Nikolaj Rosenthal trak overskrifter, da han i december sidste år blev verdens første sportsudøver til at få udbetalt sin løn i bitcoins.

Siden er værdien af bitcoins faldet med 60 pct. og har dermed fået Nikolaj Rosenthals lønseddel til at skrumpe gevaldigt. Men den bitcoinbetalte sportsmand fortryder ikke sit valg. Det skriver TV 2.

»At få sin løn udbetalt i bitcoins er en måde, hvorpå man går forrest og fortæller, at det kan bruges til andet end et spekulativt aktiv,« siger Nikolaj Rosenthal til TV 2.

Bitcoin er en digital kryptovaluta, som kan købes på forskellige børser på internettet. Prisdannelsen - hvis den altså ikke manipuleres - styres af efterspørgslen, da mængden af penge enten ikke ændrer sig eller er fastsat i et konstant tempo.

Samlet findes der over 1.000 forskellige kryptovalutaer.

I december sidste år kostede en bitcoin knap 20.000 dollars. Nu er den faldet til cirka 6.300 dollars. Nikolaj Rosenthal, der spiller i Rungsted Seier Capital, får hver måned udbetalt et fast antal bitcoins. Klubbens hovedsponsor er Bitcoin Suisse, der er ejet af bitcoin-milliardæren Niklas Nikolajsen.

Selvom bitcoinkursen er styrtdykket, føler Nikolaj Rosenthal sig ikke på glatis. Han vil fortsat have sin løn udbetalt i den digitale kryptovaluta.

»Det har hele tiden været et langsigtet mål, fordi jeg tror så meget på det. Jeg er ikke bange for, at markedet crasher,« siger han til TV 2.

Nedturen for kryptovalutaerne er så stor, at den overgår de store fald, som it-aktierne blev kastet ud i, da dot.com-boblen brast i 2000.

Dengang faldt Nasdaq Composite-indekset med 78 pct. Til sammenligning er MVIS CryptoCompare Digital Assets 10 Index, som tæller de største kryptovalutaer, faldet med 80 pct. siden den vilde optur i 2017.

Den eneste kryptovaluta, som over de seneste 30 dage er steget i værdi, er dogecoin. Men den reelle værdi af Dogecoin er stærkt tvivlsom, da den mest af alt er lanceret som en slags joke.

Læs også
Top job