Erhverv

Skal Bond køre elbil? Aston Martin er klar med Rapide E

"Rapide E" bliver den første fuldt ud elektriske bil fra Aston Martin, og den sendes på markedet i slutningen af 2019. Men der bliver kun produceret 155 stk.

Aston Martin er endnu lidt kryptiske om, hvordan deres nye elektriske Rapide E skal se ud, og løfter kun en lille flig for, hvordan den bliver. Foto: Aston Martin.

Presset på Tesla øges. Aston Martin har meddelt, at man sender sin første elektriske bil på markedet, og det er til levering allerede i slutningen af næste år.

Modellen hedder ”Rapide E” og får en motorkraft på 602 hk, og målet er en rækkevidde på over 320 km (+200 miles), skriver Aston Martin på sin hjemmeside.

I stedet for den originale 12-cylindrede motor ligger der en elektrisk motor på 800v med mulighed for hurtig opladning.

Bilen skal bygges på Aston Martins St. Athan-fabrik, og der vil blive produceret 155 stk. Køberne kan forvente, at bilen leveres i fjerde kvartal næste år.

Og hvad koster sådan én så? Det kan man få at vide ved at »udtrykke interesse for et køb hos en af Aston Martins forhandlere, som oplyser priser ved henvendelse,« som fabrikken skriver.

Produktionen af Rapide E skal ses som en forløber for relanceringen af Aston Martins Lagonda-linje. Lagonda vil blive relanceret som et elektrisk mærke, og her forventer man en rækkevidde på over 600 km på en opladning.

Produktionen af Lagonda ventes at begynde i 2021.

Aston Martin er den seneste i rækken af bilproducenter i luksusklassen, der har præsenteret kommende elektriske biler.

Tidligere har Mercedes præsenteret sin model EQC, der sendes på gaden næste år. Også VW, Audi, Jaguar og BMW er på vej med elektriske modeller, der skal konkurrere med hinanden og med Tesla.

Læs også
Top job