Erhverv

Dansk vækstkomet planlægger notering i Frankfurt

Flemming Wagner, adm. direktør og hovedaktionær i Abacus Medicine. Foto: PR.

Den københavnske virksomhed Abacus Medicine, der parallelimporterer medicin, har i løbet af de sidste år vokset sig så stor, at det er blevet tid til en børsnotering. Selskabet har angiveligt lagt sine danske børsplaner på hylden og kigger i stedet efter den store Frankfurt-børs i Tyskland.

Det skriver Berlingske Business.

Vækstkometen Abacus Medicine bygger sin forretningsmodel på køb og videresalg af receptpligtig medicin. Selskabet tjener på at udnytte forskelle i valutakurser og prissætning i europæiske lande, og det har vist sig at være succesfuldt.

For at komme ind på nye markeder for ikkeregistrerede lægemidler og lægemidler til kliniske forsøg vil medicinvirksomheden nu rejse ny kapital gennem en børsnotering.

Selv om Abacus Medicine længe overvejede at blive noteret i København, er planen nu at gå på børsen i et af selskabets vigtigste markeder -Tyskland - hvor det forventer at kunne finde flere investorer.

Abacus Medicines direktør, Flemming Wagner, vil ikke bekræfte, at der er blevet taget en beslutning, men han understreger overfor Berlingske Business, at hvis selskabet vil fastholde væksten, vil det få brug for at øge sit kapitalberedskab.

Abacus Medicine har på fem år genereret et overskud på over 45 mio. kr., og selskabet kan blive børsnoteret for over 2 mia. kr.

Læs også
Top job