Erhverv

USA-trend: Folk siger op i hobetal - hurtigste genvej til højere løn

Ikke siden 2001 har så mange i USA sagt deres arbejde op frivilligt. Et jobskifte udløser typisk en pæn lønstigning.

Amerikanske lønmodtagere siger op i stort tal og det er klogt, hvis man vil have en ordentlig lønstigning, viser statistikkerne.Billedet er fra en jobmesse i FLorida. Foto: AP Photo/Lynne Sladky

Amerikanske lønmodtagere siger deres job op i et rasende tempo. På en måned forlod 3,58 mio. lønmodtagere deres faste arbejde frivilligt. Så store tal er ikke set siden 2001, skriver CNBC.

Og de 3,58 mio. lønmodtagere har sandsynligvis foretaget et smart træk. Det viser lønstatistikkerne i hvert fald.

Ifølge analysefirmaet Gartner opnår lønmodtagere, der siger deres job til fordel for et nyt, en gennemsnitlig lønstigning på 15 pct.

»Man får ikke en pludselig lønstigning på 15 pct. ved at blive i sit gamle job. Det sker bare aldrig. Den eneste undtagelse er, hvis man bliver forfremmet,« siger Brian Kopp, der er vice president i Gartner.

Og med en amerikansk økonomi i stor fremgang er mulighederne for at finde et nyt job væsentligt forbedret.

Antallet af ubesatte job i USA steg med 117.000 stk. til 6,94 mio. fra juni til juli i år, viser tal fra det amerikanske Bureau of Labor Statistics, BLS.

Og i samme periode steg antallet af lønmodtagere, der selv sagde deres job op, til 3,58 mio. Det er 2,4 pct. af hele den amerikanske arbejdsstyrke, skriver CNBC.

»Tallene er udtryk for en stor selvtillid hos lønmodtagerne til, at de kan slå til og finde sig et bedre job. Og for mange vil det være et smart træk, da der er store chancer for at øge lønnen ved at skifte til et andet arbejde,« siger Andrew Chamberlain, der er cheføkonom hos rekrutteringsportalen Glassdoor.

Man har hele tiden vidst, at unge mennesker oftere siger deres job op til fordel for et andet.

Men ifølge Brian Kopp ser man nu også, at ældre og mere etablerede lønmodtagere ligeledes siger op for at finde et andet arbejde.

BRANCHENYT
Læs også