Erhverv

Husmilliardær skyder penge i »verdens første intelligente dagbog«

To af Casas grundlæggere har skudt et millionbeløb i app'en Reflectly, der har 600.000 brugere på verdensplan.

Michael Mortensen stiftede entreprenørkæmpen Casa. Derudover har han været storaktionær i Huscompagniet og satser lige nu benhårdt på sit typehuskoncept Hybel. Foto: Rune Aarestrup Pedersen Foto: Rune Aarestrup Pedersen

Den danske husmilliardær Michael Mortensen kaster millioner efter det, der er blevet kaldt »verdens første intelligente dagbog«.

Michael Mortensen og hans Casa-medgrundlægger Per Christian Hansen står således bag en kapitaltilførsel på 5 mio. kr. til virksomheden Reflectly ApS.

Michael Mortensen
  • Bestyrelsesformand og hovedaktionær i ejendomsudviklings- og entreprenørkoncernen Casa
  • Startede i 2006 Casa sammen med Per Christian Hansen og Peter Kjelgaard Rosengreen, som stadig i dag er en del af ejerkredsen og ledelsen af virksomheden
  • Fra 1995 var han hovedaktionær og direktør i FM-Søkjær, som i dag er kendt som Huscompagniet. Han solgte 75 pct. af aktierne til kapitalfonden Axcel i 2006, men forblev direktør frem til 2008. Fem år senere blev virksomheden solgt til FSN Capital, og i den forbindelse valgte han at sælge de resterende aktier i selskabet. Huscompagniet er netop blevet solgt til kapitalfonden EQT
  • Har siden 1985 haft sit eget selskab, som i dag hedder Ejendomsselskabet Casa
  • Stiftede i 2016 typehusfirmaet Hybel, som han nu ejer størstedelen af
  • Bestrider en række bestyrelsesposter og er medejer af en række virksomheder, heriblandt modetøjsvirksomheden Won Hundred og fodboldklubben AC Horsens, hvis stadion nu hedder Casa Arena Horsens
  • Privat gift og har to børn

Virksomheden står bag en app, der kombinerer den klassiske dagbog med kunstig intelligens. På et år har app’en fået 600.000 brugere på verdensplan.

Ifølge Jacob Harboe Kristensen, medstifter af Reflectly, skal den nye kapital bruges på yderligere vækst samt en indtræden på det asiatiske marked. I øjeblikket er 60 pct. af Reflectlys brugere fra Nordamerika.

»Den asiatiske kultur indbyder meget til mindfulness, som vores app udspringer af. Derfor ser vi et stort potentiale i Asien. Nu skal vi så fortsætte væksten i vores nuværende markeder og have ansat flere medarbejdere, så vi er klar til at indtage Asien,« siger han til Finans.

Lige nu er der otte fuldtidsansatte medarbejdere i Reflectly, men det tal bliver altså større i den kommende tid.

Reflectly blev stiftet af de tre kammerater Jacob Harboe Kristensen, Jakob Brøgger-Mikkelsen og Daniel Vestergaard. De er alle fortsat en del af virksomhedens ejerkreds og ledelse.

Helt konkret er Reflectly en samtale-baseret dagbog. Brugerne svarer hver dag på spørgsmål, som Reflectly-robotten stiller dem gennem et chatlignende system. Spørgsmålene varierer alt efter brugerens behov og tidligere samtaler med Reflectly.

Hver dag gemmes brugerens svar i et dagbogsformat, som de nemt kan tilgå igen.

»Vi stiftere er alle i 20’erne, og mange i vores alder har problemer med stress og angst. Vi så det især i vores studietid, hvor folk stresser over, hvad der skal ske med dem, når de er færdige med uddannelsen. Dengang manglede vi et moderne værktøj til at få tankerne og ideerne ud af hovedet,« siger Jacob Harboe Kristensen om, hvordan Reflectly blev født.

Den primære målgruppe for Reflectly er piger i alderen 18 til 24 år. Men mandlige iværksætter-typer bruger også app’en i stor stil, forklarer Jacob Harboe Kristensen.

Forretningsmodellen i Reflectly er bygget op omkring en abonnementsmodel, hvor brugeren kan betale sig til at få yderligere features samt perspektiver på tilværelsen, heriblandt fra en førende mindfulness-coach i USA.

BRANCHENYT
Læs også