Erhverv

Mærsk smeder Damco og Maersk Line tættere sammen

Den nye logistikorganisation samles med fælles ledelse og salgshold.

En sammenlægning af Damco og Maersk Line blev allerede rygtet sidste uge i branchemediet Shippingwatch. Foto: Mærsk Foto: Damco

I et forsøg på at vinde flere kunder vil Mærsk smede logistikforretningerne tættere sammen.

Som konsekvens bliver visse af Damcos tjenester integreret med Maersk Lines flagskibsprodukt, fragtsejlads via de store ruter, og solgt under Maersk-varemærket.

- Det vil sikre en forbedret kundeoplevelse med færre berøringspunkter og et mere komplet tilbud af tjenester, skriver Mærsk selv som motivation for ændringen i en meddelelse.

Samtidig er det en del af planen, at en regional struktur kan træffe hurtigere beslutninger og finde på nye løsninger og produkter for at betjene kunderne, skriver Mærsk.

Ændringen sker som led i Mærsks strategiskifte for 2016, hvor det blev besluttet at køre datterselskaberne i meget tættere parløb. Det skal dels sikre besparelser, dels lokke fragtkunderne til ved at tilbyde flere tjenester under samme tag.

Den nye logistikorganisation samles med fælles ledelse og salgshold under Vincent Clerc, der i forvejen er kommerciel direktør i Maersk Line. Klaus Rud Sejling, som hidtil har været direktør for Damco, får en ny chefstilling med ansvar for produkter inden for Logistics & Services.

- Vi tager i dag yderligere skridt i omstillingen af vores virksomhed på et strukturelt niveau og hvordan vi går til markedet, hvilket giver os mulighed for at tilbydere flere løsninger til kunderne på en enklere måde, udtaler Mærsk-chef Søren Skou i meddelelsen.

Den nye struktur vil potentielt føre til afskedigelser, hvis to personer udfører samme opgave, skriver Mærsk i en kommentar til Ritzau Finans. Men formålet med den nye struktur er ikke at skære i omkostningerne, understreger virksomheden.

En sammenlægning af Damco og Maersk Line blev allerede rygtet sidste uge i branchemediet Shippingwatch, og tidligere på måneden flyttede platformen Twill fra netop Damco til Mærsk-navnet.

Damco-varemærket fortsætter dog i et lidt mindre format. Speditørforretningen, der har fokus på luftfragt, samt kunder, der har brug for fragt via flere rederier, kører videre under det gamle navn. Her bliver Saskia Groen In't Woud, der hidtil har været driftschef i Damco, ny adm. direktør.

Læs også
Top job