Erhverv

Formel 1-projektet i København får dødsstødet

Finansminister Kristian Jensen (V) ser ikke muligheder for at arbejde videre med projektet.

Kevin Magnussen og Lars Seier Christensen ses her sammen i København. Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen, Lewis Hamilton og resten af Formel 1-feltet kommer med al sandsynlighed ikke til at køre rundt i de københavnske gader i 2020.

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) meddelte fredag finansminister Kristian Jensen (V) og Formel 1-projektets initiativtager Helge Sander, at hans samlede indstilling er, at projektet skal opgives.

Og nu giver Kristian Jensen også dødsstødet til det ambitiøse Formel 1-projekt.

»Med dagens udmelding ser jeg ikke mulighed for at arbejde videre med projektet,« udtaler Kristian Jensen i en pressemeddelelse.

Formel 1 er en af verdens største sportsbegivenheder, og det ville ifølge Kristian Jensen være spændende, men også en stor udfordring at afvikle i hjertet af København.

»Jeg må konstatere, at det ikke har været muligt at få projektet realiseret,» siger ministeren, som bl.a. roser initiativtagerne - Helge Sander og Saxo Bank-milliardæren Lars Seier Christensen - for deres arbejde med projektet.

»Men et sådan projekt kræver fuld opbakning fra alle interessenter, også kommunen,« konstaterer Kristian Jensen.

En korrespondance fra juni mellem Erhvervsministeriet og statens advokat, Kammeradvokaten, viser, at det danske Formel 1-projekt stod til at koste samlet mindst 1,45 mia. kr. fra 2020 til 2022.

Helge Sander og projektets anden initiativtager, Saxo Bank-milliardæren Lars Seier Christensen, har tidligere udtalt, at projektet stod og faldt med støtte fra det offentlige.

Når Københavns overborgmester Frank Jensen ikke støtter projektet, skyldes det, at der er for mange risici forbundet med det. Det siger han til Politiken.

»Det har, som sagen har udviklet sig, vist sig, at der er en forventning om et meget stort offentligt bidrag til motorløbet. Det har hele tiden været en betingelse fra det meget snævre flertal, som jeg har samlet på Københavns Rådhus for at gå videre med sagen, at det ikke måtte koste kommunen penge,« siger Frank Jensen til Politiken.

Læs også
Top job