Erhverv

Genmab-stifters nye biotekbaby suser i vejret på børsen

Biotekvirksomheden Y-mabs Therapeutics, som har en række danske rigmænd i ejerkredsen, blev skudt til vejrs på sin første dag på børsen i USA.

Medstifter af Genmab, Claus Møller, har ført det nye selskab på børsen i New York. Med i ejerkredsen er desuden også Kasper Basse fra Joe & The Juice-kæden. Foto: JP

Nasdaq-investorerne i USA har taget imod det danske biotekselskab Y-mabs Therapeutics med åbne arme og tegnebøger.

Da firmaet fredag ramte børslisterne i USA, blev aktien handlet op med 50 pct. Det er ugens bedste børsintroduktion i USA, ifølge Nasdaq, hvor Y-mabs Therapeutics blev handlet højere op end bl.a. den online billet-portal Eventbrite, som også lige er gået på børsen.

Biotekselskabet er ledet af Genmab-stifteren Claus Møller og stiftet af Thomas Gad, hvis nu raske datter igennem længere tid modtog behandling for en dødelig kræftsvulst. Y-mabs Therapeutics udvikler netop antistofbaserede immunterapier til behandling af kræft hos børn.

Ledelsen lagde en åbningskurs for Y-mabs Therapeutics på 16 dollar per aktie. Kursen lukkede i 24 dollars. Planen var at sælge aktier for 96 mio. dollar, svarende til 609 mio. kr.

I ejerkredsen finder man blandt andet baron Johan Wedell-Wedellsborg, der ejer af Weco- gruppen, ventureselskabet Sofinnova Ventures, og Peter Bang, der er barnebarn af den ene stifter af B&O. Ledelsen og bestyrelsen ejer samlet set lige under 41 pct. af aktierne, hvor Johan Wedell-Wedellsborg sidder på knap 21 pct. af dem.

BRANCHENYT
Læs også