Erhverv

Fiskeoliefirma stiger 270 pct. efter forbløffende patientstudie

Amarins fiskeoliekapsel hjælper hjertepatienter bedre end de nyeste - og dyreste - lægemidler på markedet, viser nyt studie.

Biotekfirmaet Amarin fik investorernes opmærksomhed mandag. Foto: ThinkFoto.dk

Den fiskeoliekapsel, som biotekselskabet Amarin sælger, er en hel del mere potent end forventet.

Det viser et nyt studie, som har sendt Amarins aktiekurs på himmelflugt. Fordi kapslerne ser ud til at virke bedre end den nyeste klasse af lægemidler på markedet, har investorerne handlet aktien op med 267 pct. i kølvandet på offentliggørelsen.

Amarins omega-3-kapsler, Vascepa, reducerer risikoen for hjertetilfælde med 25 pct. ifølge studiet, der omfatter 8179 patienter. Den nyeste klasse af injecerbare kolesterolsænkende medicin, kaldet PCSK9-inhibitorer, reducerer hjertetilfælde med 15 pct. ifølge mediet Stat News. Store farmaselskaber som Amgen og Sanofi står bag PCSK9-inhibitorerne.

»Det er det absolut vigtigste studie inden for hjerte-kar-området siden statinerne blev introduceret,« siger Dr. Matthew Budoff, en hjertespecialist fra det amerikanske universitet UCLA og en af studiets undersøgelsesledere, til mediet.

Nu skal dataene undersøges til bunds. Vascepa skal gives på recept og koster i øjeblikket i USA årligt 2400 dollars, eller godt 15.000 kr. Patentet udløber først i 2030.

Læs også
Top job