Erhverv

Dansk legetøjsfirma tjener rekordmange millioner

Plus-Plus har store ambitioner og kan nu fremvise en højere indtjening end nogensinde.

Plus-Plus sælger lige nu til mere end 40 lande, men der er et endnu større potentiale, mener virksomhedens adm. direktør. Foto: Plus-Plus

Det danske legetøjsfirma Plus-Plus har gang i forretningen.

Firmaet, hvis byggeklodser kan ses som et alternativ til Legos klodser, kom således ud af det seneste regnskabsår med et rekordresultat på 12,6 mio. kr. efter skat.

Det viser et nyt regnskab fra Plus-Plus, som selv betegner resultatet som tilfredsstillende.

»Det er ledelsens forventning, at den positive udvikling i 2017/2018 fortsætter i 2018/2019. Der ventes fortsat vækst på det skandinaviske marked, og samtidig forventes væksten i eksportomsætningen at fortsætte,« skriver legetøjsfirmaet i regnskabet.

Ejerkredsen har belønnet sig selv med et udbytte på 11 mio. kr. for rekordresultatet. Prominente personer som stjernearkitekten Bjarke Ingels og Lagkagehuset-stifter Ole Kristoffersen er blandt medejerne.

Fra produktionslokalerne i Holbæk er det lykkedes Plus-Plus at eksportere legetøj til mere end 40 lande verden over. Målsætningen er dog langt højere, forklarede Martin Pihl, adm. direktør i og medejer af Plus-Plus, i marts til Finans.

»Vi har ambitioner om at vokse i både indtjening og omsætning, for vi ser masser af vækstmuligheder. Der er omkring 200 lande i verden, og vi er kun i 40 af dem. Så der er meget at tage fat på,« lød det fra legetøjsdirektøren.

Plus-Plus
  • Plus-Plus producerer små farverige legetøjsbrikker, der kan sættes sammen og skabe et hav af forskellige former og figurer
  • I 2009 blev Plus-Plus en selvstændig virksomhed. Tidligere var brandet en del af Gram Toys
  • Virksomheden har hovedkontor i Holbæk, og legetøjsbrikkerne produceres i Danmark og USA
  • Plus-Plus har to salgskanaler, nemlig detailhandel og institutionsområdet
  • Legetøjsproducenten er på markedet i en lang række lande i Skandinavien og Europa, men selskabets produkter sælges også flere steder i Asien, Nord- og Sydamerika, Australien og Afrika

Tilbage i marts forlod flere af de personer, der i 2009 stiftede selskabet bag legetøjsvirksomheden.

Fire personer forlod dengang enten ejerkredsen eller bestyrelsen i Plus-Plus, hvoraf tre af personerne har rødder i familien Huniche, som havde haft et større ejerskab af legetøjsvirksomheden gennem en årrække.

Plus-Plus har haft sit legetøj til salg på store museer som Guggenheim og Moma i New York.

USA er et vigtigt marked for Plus-Plus, hvorfor virksomheden har et tocifret antal produktionsmedarbejdere ansat i det amerikanske.

Plus-Plus blev grundlagt som brand allerede i 1980’erne, dengang som en del af legetøjsvirksomheden Gram Toys. I 2009 blev Plus-Plus så en selvstændig virksomhed.

Læs også
Top job