Erhverv

Dunkin’ Donuts dropper donutten i sit navn

Dunkin’ Donuts skal fremover kun hedde Dunkin' for at sætte mere fokus på salget af kaffe, har moderselskabet bag donutkæden besluttet.

Dunkin’ Donuts  skal fremover bare hedde Dunkin', har selskabet besluttet. Foto: Christopher Millette/Erie Times-News via AP, File

Den kendte amerikanske donut- og kaffekæde Dunkin’ Donuts tager nu et kontroversielt valg i forsøget på at distancere sig fra sit oprindelige kerneprodukt, nemlig salget af donuts.

Fra og med januar næste år dropper kæden ordet "donuts" i navnet, og vil fremover bare hedde Dunkin’, oplyser moderselskabet bag Dunkin’ Donuts, Dunkin’ Brands Group.

Det skriver amerikanske Wall Street Journal.

Dunkin’ Donuts er en af verdens største kæder, der sælger kaffe og bagværk. Kæden har globalt 11.000 butikker i over 30 lande. Langt størstedelen af butikkerne er dog placeret i USA.

Ifølge kædens topchef David Hoffmann sker navneændringen i et forsøg på at sætte mere fokus på kaffe og andre former for drikkevarer, som i dag udgør 60 pct. af salget i Dunkin’ Donuts.

Navneskiftet kommer som en del af en større omlægning af markedsføringsstrategien, der skal gøre Dunkin’ Donuts bedre i stand til at konkurrere med andre store kaffekæder på markedet. Bl.a. er flere af kædens butikker blevet ombygget, så kunderne hurtigere kan få deres to go-kaffe.

På trods af at donutten ryger ud af navnet, vil Dunkin' Donuts dog ikke droppe den runde dejklump, der stadig skal være en vigtig del af kædens salg, understreger marketingchef Tony Weisman ifølge Wall Street Journal.

Dunkin' Donuts, der blev grundlagt i 1950 i Massachusetts, solgte sidste år 2,9 mia. donuts på verdensplan.

Dunkin' Donuts har også forsøgt at få en fod inden for på det danske marked. I 2015 åbnede kæden tre butikker i henholdsvis København, Roskilde og Odense. Men danskernes appetit på donutten har tilsyneladende ikke været særlig stor.

I dag er der kun én butik tilbage, nemlig den der er placeret på Københavns Hovedbanegård.

Læs også
Top job