Erhverv

Vrede nonner bankede våbenfirma på plads

Nonnerne fik gennemtrumfet, at Smith & Wesson skal undersøge, om selskabet gør nok for at adressere de problemer, som våben skaber.

Det skal være slut med, at producenter som Smith & Wesson ikke vedkender sig et ansvar for den afledte vold salget af våben medfører. Foto: Arkivfoto. Foto:Jason Lenhart/Daily News-Record via AP

Den kendte våbenproducent Smith & Wesson har tabt en langvarig strid med religiøse grupper om selskabets politik i forhold til våbnenes skadelige og voldelige effekter.

De religiøse grupper vil have Smith & Wesson til at gøre noget for at reducere de »skadelige effekter af dets produkter.« Et meget kontroversielt forslag, som blev stemt igennem på generalforsamlingen hos American Outdoor Brand (AOB), der ejer Smith & Wesson, skriver CNBC.

Forslaget blev fra talerstolen motiveret af Søster Judy Byron fra The Interfaith Center on Corporate Responsibility, som repræsenterede i alt 11 aktionærgrupper, der støttede forslaget.

Forslaget går ud på, at AOB skal udarbejde en rapport, der afdækker »om selskabet på god nok vis forholder sig til den våbenvold, som produkterne medfører.«

Samtidig skal Smith & Wesson komme med beviser for, at det gør nok for at fremstille mere sikre våben, der kan være med til at reducere denne vold.

Smith & Wesson har i lang tid kæmpet mod forslag af denne art. Men de gentagne nedskydninger af uskyldige på skoler og andre steder har øget presset på våbenproducenterne.

»Forslaget er selve nøglen til selskabets overlevelse. Gentagne masseskyderier har ført til protester, boykots og negativ omtale, fordi disse begivenheder har involveret selskabets produkter. Derfor er American Outdoor Brands forpligtet til at finde løsninger,« lød det fra søster Judy Byron, skriver CNBC.

Efter generalforsamlingen sagde American Outdoor Brands koncernchef James Debney, at afstemningen og forslaget var »politisk motiveret,« og at han var skuffet over, at aktionærerne havde brugt generalforsamlingen som kampplads i stedet for at påvirke lovgiverne.

Smith & Wesson er en af de største producenter af håndvåben i USA med hovedsæde i Springfield i Massachusetts.

Firmaet blev etableret i 1852 af Horace Smith og Daniel B. Wesson. Sammen med Colt er det et af mest kendte mærker fra dagene med "Det Vilde Vesten".

Smith & Wesson producerer bl.a. også håndjern, knive og ammunition.

Læs også
Top job