Erhverv

WhatsApp-stifter stoppede efter gnidninger med Zuckerberg

Whatsapp-stifteren Brian Acton, der forlod Facebook for et år siden, var uenig med Mark Zuckerberg om retningen, afslører han i et interview med Forbes.

Det var uenigheder i ledelsen, der fik Whatsapp-stifteren Brian Acton til at forlade Facebook. Foto: Patrick Sison/AP

Stemningen har været anspændt i de øverste luftlag hos Facebook. Det fortæller Whatsapp-stifter Brian Acton, der i september 2017 forlod Facebook efter uenigheder med topchef Mark Zuckerberg og driftschef Sheryl Sandberg.

I et interview med Forbes siger Brian Acton, at der blev lagt pres på at omsætte brugernes nu Facebook-ejede Whatsapp-aktivitet til penge.

»Det var sådan, okay, du vil lave nogle ting, jeg ikke vil,« siger han og fortsætter: »Det er bedre, hvis jeg ikke er i vejen. Så jeg fjernede mig.«

Angiveligt stillede Mark Zuckerberg og Sheryl Sandberg spørgsmålstegn ved Brian Actons kryptering, og de lagde fundamentet til at indføre målrettet reklame og kommercielle annoncebeskeder.

Interviewet kommer i kølvandet på, at Instagram-stifterne Kevin Systrom og Mike Krieger forlod Facebook tirsdag. En række medier har skrevet, at gnidninger i ledelsen har ført til deres exit. Ifølge pressemeddelelsen, de sendte ud, skyldes det dog, at de var klar til et nyt kapitel.

I maj forlod Jan Koum, den anden af Whatsapps stiftere, ligeledes Facebook - igen på grund af et sammenstød med den øverste ledelse.

Læs også
Top job