Erhverv

Topchef ændrede benzinkæde - nu stopper han

Uno-X i Danmark har fået ny topchef. Den tidligere topchef er stoppet i både direktion og bestyrelse.

Uno-X' konceptstation i Søborg. Ombygningen er en del af kædens nye forretningsmodel, som skal give den en fordel i kampen om kunderne. Foto: PR

Den norskejede benzinkæde Uno-X skal have ny topchef i Danmark.

Således er Michael Norden, der de seneste år har gennemført en total omlægning af Uno-X i Danmark, færdig som topchef.

Det oplyser Uno-X i en meddelelse til Finans.

»Uno-X i Danmark får ny direktør. Michael Norden, som har været hos lavprisselskabet i 28 år – heraf de seneste ti år som direktør – takker af,« skriver benzinkæden i meddelelsen.

Udover at stoppe i direktionen er Michael Norden også fortid i bestyrelsen, fremgår det af CVR-registeret.

Ny mand i spidsen for Uno-X i Danmark er Ole Johannes Tønnessen, der har siddet i bestyrelsen siden 2010 og kommer fra en stilling som direktør for benzinkædens norske forretning. Han har desuden en fortid som direktør for Jet Benzin i Danmark.

»Jeg har fulgt og har stor respekt for Michael Nordens mangeårige indsats for Uno-X og glæder mig til at tage ansvar for en af Danmarks mest kendte og populære lavpriskæder,« siger Ole Johannes Tønnessen.

Uno-X har for nylig ændret sin forretningsmodel i Danmark, så den baserer sig på franchise frem for, at kæden selv står for driften af tankstationerne. Det kostede 150 tankpassere jobbet.

Derudover har Uno-X omdannet 125 tankstationer til en ny kæde under navnet Bonus. De resterende 120 ubemandede tankstationer fra Uno-X har fået et ansigtsløft til 250 mio. kr.

Uno-X omsatte i 2017 for 3,5 mia. kr. og tjente 28 mio. kr. efter skat. Det var andet år i træk med overskud. I både 2014 og 2015 tabte benzinkæden penge.

Fremgangen skyldtes bl.a., at olieprisen var steget. Det påvirkede Uno-X positivt med cirka 7 mio. kr.

Uno-X er ejet af den norske koncern Reitangruppen, der også står bag Rema 1000 og 7-Eleven.

Læs også
Top job