Erhverv

Pengene gik op i røg i tobaks-rigmands tøjfirma

Et stort millionunderskud tømte pengekassen i tøjfirmaet Newline, der er ejet af tobaksmanden Henrik Halberg. Det fik direktøren til at ryge.

Henrik Halberg ejer sammen med sin familie minikonglomeratet Halberg A/S, der bl.a. ejer tobaksfirmaet Mac Baren og Newline. Foto: Carsten Andreasen.

Det danske sportstøjsfirma Newline, der er ejet af tobaksmillionæren Henrik Halberg, er blevet ramt af et stort milliontab, som har tømt kassen i firmaet fuldstændig.

Et nyt regnskab fra Newline afslører, at tøjfirmaet kom ud af seneste regnskabsår med et underskud på 13 mio. kr. Det var tredje år i træk med underskud.

»Bestyrelsen finder årets resultat stærkt utilfredsstillende, og udviklingen har medført, at selskabet har udskiftet den daglige ledelse og iværksat en række tilpasninger af selskabets forretningsmodel og strategi,« skriver ledelsen i regnskabet.

I slutningen af oktober sidste år blev adm. direktør Jesper Blicher Dahl udskiftet med Thomas Bastrup. Samtidig har ejer Henrik Halberg måttet skyde millioner i Newline for at genoprette egenkapitalen, som var gået i minus.

Henrik Halberg, der sammen med sin familie ejer tobaksfirmaet Mac Baren, har tilført Newline over 25 mio. kr., fremgår det af regnskabet.

»Selskabets moderselskab stiller således den fornødne likviditet til rådighed for fortsat drift, og ledelsen forventer et forbedret, om end negativt resultat for regnskabsåret 2018/19,« skriver Newline-ledelsen.

Newline blev stiftet i 1981 af Helge Petersen og sælger i dag sportstøj til størstedelen af Europa, Rusland, Asien, USA, Canada og Australien.

Men det har de seneste tre regnskabsår været en dårlig forretning med et samlet tab på 20 mio. kr.

Ifølge Newline skyldes det rekordstore underskud i 2017/18 bl.a. ekstraordinære omkostninger som følge af fratrædelser og nedlukning af selskabets kontor i Hong Kong. Regnskabsåret er i øvrigt lagt om, så det omfatter 16 måneder.

Men selvom direktøren nu er skiftet ud og en række tilpasninger foretaget, venter ledelsen også et underskud i indeværende regnskabsår.

Newline, der har hovedsæde i Vodskov og beskæftiger 26 ansatte, er en del af Halberg-familiens minikonglomerat. Det tæller, udover Newline og tobaksfirmaet Mac Baren, en stribe ejendomme, regntøjsfirmaet Elka Rainwear samt værdipapirer.

Halberg-familien er god for over en halv mia. kr.

Læs også