Erhverv

Kim Larsen efterlader stor formue

Den afdøde musiker aflagde for nylig sit bedste regnskab i mange år.

Kim Larsen efterlader sig seks børn og en bundsolid økonomi. Foto: Carsten Bundgaard, Ritzau Scanpix

Den folkekære musiker Kim Larsen, der døde søndag morgen, efterlader sig en bundsolid økonomi.

For kun to uger siden offentliggjorde hans selskab Kim Larsen ApS et overskud efter skat på 9,6 mio. kr. Det var det bedste resultat i otte år og bragte egenkapitalen i selskabet op på knap 77 mio. kr.

Ifølge Kim Larsens manager, Jørn "Ørn" Jeppesen, skyldtes det pæne resultat i det forgangne år især koncerter.

»Den største indtægtskilde er koncertturnéerne, hvor vi både havde en sommerturné med 40 koncerter og en vinterturné med 25. Hovedparten af lagkagen stammer fra koncerterne,« sagde han i september til Fyens Stiftstidende.

Jørn "Ørn" Jeppesen forklarede dog, at pengene ikke var det overskyggende for Kim Larsen.

»Man kan se på økonomien, og så kan man se på, om det har været sjovt, og vi har fået lavet det, vi gerne ville. Det sidste starter vi altid med, så vi er sådan lidt baglæns resultat-orienterede,« sagde han.

Da Kim Larsen i efteråret 2017 fremlagde regnskab, viste det for første gang i en længere årrække, at han havde hevet udbytte ud af Kim Larsen ApS. Således udbetalte han 2,1 mio. kr. til sig selv i ekstraordinært udbytte.

Kim Larsen døde efter længere tids sygdom. Han sov stille ind med sin kone Liselotte og sine seks børn ved sin side.

Kim Larsen blev for alvor kendt som medlem af rockgruppen Gasolin, som han i 1969 dannede med Franz Beckerlee, Wili Jønsson og Bjørn Uglebjerg.

Den afdøde kunstner skrev imidlertid flere sange, end gruppen havde brug for, og han udgav i 1973 sin første soloplade ved navn "Værsgo", som er blevet ikonisk i dansk pladehistorie. Den indeholder blandt andre numrene "Nanna", "Joanna", Byens hotel" og "Hvis din far gir dig lov".

Siden 1970'erne har Kim Larsen været kendt som en af de mest populære kunstnere i Danmark nogensinde og har solgt millioner af plader.

Læs også