Erhverv

Rigmænd køber Jensens Bøfhus

Otte fynske erhvervsfolk med store formuer har overtaget Jensens Bøfhus og alle tilhørende selskaber. Den hidtidige ejer, Palle Skov Jensen, er nu helt ude af koncernen og forlader bestyrelsen i forbindelse med overtagelsen, skriver Fyens.dk

FRANDSEN FINN

Den kriseramte restaurantkæde Jensens Bøfhus har fået nye ejere. Otte fynske rigmænd har overtaget de tilbageværende 32 restauranter. Samtidig er kædens stifter Palle Skov Jensen helt ude af selskabet, efter at have solgt alle sine aktier. Det skriver Fyens.dk.

De otte nye ejere er de samme, som tidligere har ydet et millionlån til koncernen. Nu engagerer de sig yderligere i restaurantkæden, som har været truet af lukning.

Jensens Bøfhus fik sidste år et dundrende underskud på 163 mio. kr. Banklån og et ekstraordniær lån på ca. 40 mio. kr. fra de fynske forretningsmænd sikrede dog, at selskabet kunne fortsætte trods en negativ egenkapital.

Jensens Bøfhus er ved at blive rekonstrueret, og en ny ledelse har bl. a. lukket 9 restauranter, så der er 32 tilbage.

Ifølge Fyens.dk står Steen Haustrup fra familievirksomheden Plus Pack i Odensen forrest i investorgruppen.

»De 1.100 medarbejdere har ydet en flot og loyal indsats gennem hele turnaround-proccesen, og de positive resultater gennem den seneste tid er med til, at vi ser stort potentiale for virksomhedens fremtid,« siger Steen Haustrup til Fyens.dk.

Læs også