Erhverv

Stop for salg af nye diesel- og benzinbiler i 2030

I 2030 skal salget af nye benzin- og dieselbiler udfases. Det foreslår statsminister Lars Løkke Rasmussen under sin åbningstale i Folketinget.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen ses her ved åbningstalen i 2015. Arkivfoto: Lars Krabbe. Foto: Lars Krabbe

I 2030 skal det være slut med at sælge og indregistrere nye benzin- og dieselbiler i Danmark.

»Om kun 12 vil vi lukke for salget af nye diesel- og benzinbiler. Og om 17 år skal hver eneste nye bil i Danmark være en el-bil eller anden for for nul-udledningsbil. Det vil betyde, at der i 2030 vil være over en million hybrid-, el- eller tilsvarende grønne biler i Danmark,« siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på talerstolen ved den traditionelle åbningstale i Folketinget.

Forslaget om udfasningen af benzin- og dieselbiler en del af det klimaudspil, som regeringen præsenterer senere på efteråret.

Forsalget skal være med til at mindske Danmarks samlede CO2-udslip, samt medvirke til målet om at gøre Danmark helt uafhængig af fossile brændsler senest i 2050.

Regeringens udspil kommer i kølvandet på, at Klimarådet i sidste uge afleverede en ny rapport, der anbefalede, at man i 2030 stoppede salget af personbiler, som helt eller delvist kører på benzin eller diesel.

Ifølge TV2 omfatter forslaget i første omgang kun biler, der kører på ren benzin og diesel. Derfor ser det ud til, at salget af de såkaldte hybridbiler kan fortsætte.

10 idéer, der kan ændre Danmark
Ny serie fra FINANS: Følg 10 visionære og innovative iværksættere og deres idéer, der har potentialet til at redefinere dansk erhvervsliv.
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også