Erhverv

Stop for salg af nye diesel- og benzinbiler i 2030

I 2030 skal salget af nye benzin- og dieselbiler udfases. Det foreslår statsminister Lars Løkke Rasmussen under sin åbningstale i Folketinget.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen ses her ved åbningstalen i 2015. Arkivfoto: Lars Krabbe. Foto: Lars Krabbe

I 2030 skal det være slut med at sælge og indregistrere nye benzin- og dieselbiler i Danmark.

»Om kun 12 vil vi lukke for salget af nye diesel- og benzinbiler. Og om 17 år skal hver eneste nye bil i Danmark være en el-bil eller anden for for nul-udledningsbil. Det vil betyde, at der i 2030 vil være over en million hybrid-, el- eller tilsvarende grønne biler i Danmark,« siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på talerstolen ved den traditionelle åbningstale i Folketinget.

Forslaget om udfasningen af benzin- og dieselbiler en del af det klimaudspil, som regeringen præsenterer senere på efteråret.

Forsalget skal være med til at mindske Danmarks samlede CO2-udslip, samt medvirke til målet om at gøre Danmark helt uafhængig af fossile brændsler senest i 2050.

Regeringens udspil kommer i kølvandet på, at Klimarådet i sidste uge afleverede en ny rapport, der anbefalede, at man i 2030 stoppede salget af personbiler, som helt eller delvist kører på benzin eller diesel.

Ifølge TV2 omfatter forslaget i første omgang kun biler, der kører på ren benzin og diesel. Derfor ser det ud til, at salget af de såkaldte hybridbiler kan fortsætte.

Læs også
Top job