Erhverv

Dansk konsulent-boss rykker op i global ledelse

Mai-Britt Poulsen rykker op i den globale ledelse af konsulentgiganten Boston Consulting Group.

Mai-Britt Poulsen, dansk topchef i konsulenthuset Boston Consulting Group. Foto: Sofia Busk

Hun kom til amerikanske Boston Consulting Group, BCG, for 14 år siden. For tre år siden blev hun managing partner, og nu rykker Mai-Britt Poulsen endnu højere op i hierarkiet og træder ind i konsulentgigantens globale topledelse.

Her får hun fra 1. december titlen global chief of staff og får samtidig ansvar for strategiudvikling og eksekvering, oplyser BCG.

Mai-Britt Poulsen har selv for nyligt i et inteview med Børsen kaldt BCG, der har 17.000 medarbejdere fordelt på 90 kontorer i hele verden, for en talentfabrik.

»Vi strækker hele tiden talentet. Det er et meget performancedrevet system. Vi leder efter de 5-10 pct. bedste på udvalgte studieretninger eller fra industrien, for vi lever af hjernekraft og ekspertise. Vi sælger folks hjerner og BCG’s erfaring. Det skal omsættes til værdiskabelse i en virksomhed, hvad enten det er fordobling af aktiekursen, store besparelser eller noget tredje,« siger hun til avisen og sammenligner det at arbejde for konsulenthuset med ekstremsport.

»Så vi har brug for robuste folk, der hele tiden vil udvikle sig og bygge sig stærkere. Mister du det, er det svært at forsætte op,« siger hun.

Mai-Britt Poulsen har selv ved flere lejligheder markeret sig i den offentlige debat - også når det gælder manglen på kvinder i de danske ledelser.

»Vi har ikke forstået, hvad det egentlig er, vi skal igennem, før diversitet bliver en integreret del af virksomheden,« har hun tidligere udtalt til Berlingske.

Til at erstatte hende på posten som dansk direktør kommer 39-årige Anders Fæste, som i forvejen er partner og managing director og har ansvaret for BCG’s health care i Norden.

Ligesom Mai-Britt Poulsen har han været en del af BCG i årevis, kom til det danske kontor i 2005 og blev udnævnt til partner i 2015.

Før Mai-Britt Poulsen kom til BCG arbejde hun i Nordeas corporate finance-afdeling. Hun er uddannet fra blandt andet CBS og Stern School of Business i New York.

BRANCHENYT
Læs også