Erhverv

Møbelkæmpe blev købt: Får første underskud i en årrække

Møbelvirksomheden Holmris har netop præsenteret sit første underskud siden 2009.

Holmris producerer møbler både til kontor- og boligmarkedet. I maj blev Holmris fusioneret med konkurrenten B8. Foto: Holmris Group

Der er sket meget for den danske møbelvirksomhed Holmris det seneste år.

I juni 2017 købte kapitalfonden BWB Partners 60 pct. af aktierne i Holmris, og knap et år senere fusionerede Holmris så med Grundfos-arvingen Poul Due Jensens møbelfabrik, B8.

Nu kan Holmris så fremvise det første underskud siden 2009.

I regnskabsåret 2017/2018 blev det til et underskud efter skat på 11,6 mio. kr. Samtidig faldt driftsresultatet før afskrivninger for første gang i en årrække.

Ifølge ledelsesberetningen i det nye regnskab er resultatet dog negativt påvirket af engangsomkostninger på 20 mio. kr. i forbindelse med BWB’s indtræden i ejerkredsen, ligesom der har været en ændring af strategien og værdiregulering af aktiver.

»Justeret for disse engangsomkostninger oplevede koncernen en signifikant vækst i EBITDA (driftsresultatet, red.), ligesom potentialet for den fremtidige indtjeningsvækst er væsentligt forbedret,« skriver Holmris i regnskabet.

Det nye regnskab løber over 16 måneder mod normale 12 måneder. Det skyldes en omlægning af regnskabsåret som følge af det nye ejerskab af Holmris.

Derfor er omsætningen naturligt nok væsentligt højere i det nye regnskab. Renser man det og kigger på den gennemsnitlige månedlige omsætning, er historien dog stadig, at omsætningen er steget hos møbelvirksomheden.

Holmris forventer en stigende omsætning og indtjening i det kommende år.

»Til understøttelse af den fortsatte vækst har koncernen yderligere forstærket organisationen gennem en række nyansættelser på strategiske lederpositioner, ligesom der er investeret i fortsat markedsudbygning,« står der i Holmris-regnskabet.

Produktionen af møblerne foregår både på fabrikker i Bjerringbro og Vemmelev. Over 300 medarbejdere er beskæftiget i møbelkæmpen, der efter fusionen med Poul Due Jensens møbelfabrik går under navnet Holmris B8.

BRANCHENYT
Læs også