Erhverv

Magnus Kjøllers gamle firma ramt af skattesmæk

En tabt skattesag koster CM Network, der driver kontroversielle Pointworld, et millionunderskud. Sagen er opstået, mens it-rigmanden Magnus Kjøller var ejer.

Magnus Kjøller er bl.a. kendt for sin kærlighed til luksusbiler, som han flere gange har ladet sig fotografere med. Foto: Sisse Dupont

It-millionæren Magnus Kjøllers frasolgte livsværk CM Network, der driver pointportalen Pointworld, har tabt en skattesag, der koster selskabet et millionunderskud. Det skriver Børsen.

Magnus Kjøller solgte sidste år CM Network til fire medarbejdere. Gennem årene har selskabet indbragt millioner, men det har nu ændret sig. Den tabte skattesag belastede i seneste regnskabsår CM Networks resultat med 6,7 mio. kr. og betød, at selskabet kom ud med et underskud på 4,5 mio. kr.

Da skattesagen er opstået under Magnus Kjøllers ejerskab, har Børsen forsøgt at få en kommentar fra den Dubai-baserede rigmand. Men uden held. Heller ikke adm. direktør og medejer Brian Korup Snedvig er vendt tilbage på Børsens henvendelser.

I regnskabet skriver ledelsen i CM Network, at man er uenig i afgørelsen i skattesagen, som efterfølgende er blevet anket til en højere instans.

Magnus Kjøller opbyggede en stor del af sin formue på CM Network, der driver Pointworld - tidligere Pointshop. Her kan brugere optjene point ved at svare på spørgeskemaer og deltage i konkurrencer fra annoncører og derefter veksle pointene til gaver.

Konceptet har været særdeles indbringende, men er også kontroversielt. I 2014 blev CM Network og Pointworld dømt for vildledende markedsføring, og tidligere i år blev CM Network politianmeldt af Forbrugerombudsmanden, der beskylder selskabet for at stå bag en såkaldt abonnementsfælde.

Også en anden af Magnus Kjøllers virksomheder, Lotto24, blev politianmeldt.

Magnus Kjøller, der er bosat i Dubai, har i dag ejerandele i en række ejendoms- og iværksættervirksomheder.

Læs også
Top job