Erhverv

Verdens rigeste tabte lige 400 mia. kr. på en dag

Kursfald på aktier inden for luksusvarer, handelskrigen med Kina og et generelt fald i kurserne i USA har barberet formuerne.

Europas rigeste mand Bernard Arnault (th.) sammen med sin søn Antoine Arnault. Foto: Arkiv. Foto: AP Photo/Jacques Brinon

Verdens rigeste mennesker mistede på en enkelt dag en samlet formue på over 400 mia. kr.

Det er det største fald på en enkelt dag i seks måneder, viser den løbende opgørelse fra ”Bloomberg Billionaires Index”, der følger udviklingen i formuerne for de 500 rigeste mennesker i verden.

Tabet er en kombination af et generelt aktiefald i USA og faldende kurser på virksomheder inden for luksussegmentet efter Kina truede med at hæve tolden.

Det største fald ramte Europas rigeste person, Bernard Arnault, der måtte se sin formue falde med 22,6 mia. kr. (3,5 mia. dollar). Han er stifter af luksusvirksomheden LVMH Moet Hennesy Louis Vuitton.

Også de to brødre Alain og Gerard Wertheimer - som ejer Chanel - var blandt taberne. Deres formue blev 5 mia. kr. mindre værd.

Heller ikke de ellers usårlige tech-moguler som Jeff Bezos fra Amazon, Mark Zuckerberg fra Facebook, Bill Gates fra Microsoft eller Google-medstifterne Larry Page og Sergey Brin gik ram forbi.

Deres formuer blev tilsammen godt 54 mia. kr. mindre værd, skriver Bloomberg.

Den eneste milliardær i dollars på top-10 listen, der kunne prale med at lukke torsdagen i plus var superinvestoren Warren Buffett.

Hans formue steg med 7,8 mia. kr.

Inden man får tårer i øjnene på de ultrariges vegne, så er det værd at notere, at de 500 rigeste tilsammen dog ”kun” mistede 1,2 pct. af deres samlede formue.

BRANCHENYT
Læs også