Erhverv

Benzinkæde tjener millioner efter dyrt navneskifte

Efter at have tabt over 160 mio. kr. på to år er udviklingen nu vendt i benzinkæden Circle K, tidligere kendt som Statoil.

Circle K Danmark driver over 200 benzinstationer, der alle er blevet omdøbt fra Statoil til Circle K, samt en række Shell-stationer, Ingo-stationer og 1-2-3-stationer. PR-foto Pr-foto: Statoil/Circle K

Det blev en dyr fornøjelse at omdanne samtlige Statoil-stationer i Danmark til det nye navn Circle K.

Men efter to år med store millionunderskud tjener Circle K-kæden nu endelig penge på det danske marked. Det viser et nyt regnskab.

Circle K har vendt et underskud på 29 mio. kr. efter skat til et overskud på 95 mio. kr. efter skat. Regnskabet omfatter perioden maj 2017 til april 2018.

Ledelsen kalder resultatet »yderst tilfredsstillende« og siger, at fremgangen primært skyldes et øget salg af såkaldte convenience-produkter - madvarer, der eksempelvis er nemme at have med på farten - og et opgraderet vasketilbud.

I alt omsatte Circle K's danske forretning for 9,3 mia. kr. Det var næsten en mia. kr. mere end året før.

»Vi har i en lang årrække leveret convenience-produkter, brændstof og service af høj kvalitet til vores kunder, men det er indtil nu ikke blevet oversat til et afkast i regnskabet, som virkelig afspejler det udførte arbejde. Det ændrede sig i 2018,« udtaler adm. direktør i Circle K Danmark, Timothy Tourek.

Han forventer, at den positive udvikling fortsætter i indeværende regnskabsår.

Circle K Danmark driver over 200 benzinstationer, der næsten alle er blevet omdøbt fra Statoil til Circle K.

Navneskiftet skyldes, at Statoil-koncernens detailsektion, Statoil Fuel & Retail, for få år siden blev købt af canadiske Alimentation Couche-Tard, der ejer Circle K, og som ønskede at samle hele sin koncern under dette navn.

Circle K Danmark ejer også tankstationerne Ingo og 1-2-3.

Over 2.000 ansatte er beskæftiget i Circle K Danmark, der har en egenkapital på 2,2 mia. kr.

BRANCHENYT
Læs også